magnifico Svet24.si

Magnifico še »nikoli ni uničil nobenega ...

živčni zlom Svet24.si

Preverite, s katerimi znaki telo sporoča, da vam ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

peter gregorcic ss Reporter.si

Prihaja »nekaj velikega«: Janša bo z ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

okostnaj Njena.si

Bodo tudi iz omar drugih znanih obrazov padli ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

žl
žl
19 20.08.2023 11:09:46

Henriques udaril z vso silo! Trener Olimpije spregovoril o prestavljenem derbiju: To je slabo za vse ...

alesfevzer.com
Joao Henriques ne skriva nezadovoljstva nad odločitvijo, da bo derbi s Celjem odigran v Spodnji Šiški.

Olimpija čuti posledice ostrega ritma tekem, ki ga v začetku nove sezone narekuje boj na domači in evropski fronti. To se je pokazalo tudi na gostovanju v Kidričevem, kjer je povratnik v prvoligaški konkurenci mrežo zmajev napolnil s štirimi zadetki, vse tri točke pa je aktualnim prvakom v izdihljajih tekme kljub temu priigral Mustafa Nukić.

Ob zagotovljeni evropski jeseni je jasno, da se bodo morali Ljubljančani na zgoščen urnik privaditi, že zdaj pa se v zmajevem gnezdu pojavljajo drugačne težave. Posledice zgoščenega urnika je namreč občutila tudi zelenica v Stožicah. O tem, da je bil prvi derbi, v katerem se bodo državni prvaki pomerili z državnimi podprvaki, iz največjega nogometnega objekta v državi prestavljen na stadion v Spodnji Šiški, smo že poročali.

Travnata površina je načeta že nekaj časa, v prihodnjih dneh oziroma tednih pa se bo na njej zvrstilo še nekaj zelo pomembnih obračunov. Najprej bo na vrsti zaključek slovenskih preizkusov v kvalifikacijah za evropska tekmovanja, septembra pa bo pot proti prihajajočemu Euru nadaljevala tudi slovenska izbrana vrsta.

Odmevne vrnitve Alberta Riere v Stožice torej vsaj zaenkrat ne bo, čeprav ni nobenega dvoma, da bi obračun predstavljal enega vrhuncev uvodnega dela klubske sezone in bi se na tribunah zmajevega gnezda zato po vseh pričakovanjih moralo zbrati veliko število gledalcev.

Navijači so tako že izrazili veliko razočaranje nad odločitvijo, da se tekma Olimpije in Celja odigra na Žaku, nezadovoljstva pa po gostovanju v Kidričevem ni skrival niti strateg zmajev Joao Henriques. V obeh klubih, ki Slovenijo še zastopata na evropskem odru, so izrazili željo, da bi bila tekma prestavljena na drug termin.


"Morali bi igrati doma, to je jasno. Za vse skupaj bi bilo bolje, če bi bila ta tekma prestavljena. Za Celje, za Olimpijo, za slovenski nogomet, ki se trudi izboljšati svoj status na evropski sceni. Odločitev je slaba tako za igralce kot gledalce, ki bi si tekmo želeli ogledati v Stožicah. Kapacitete stadiona Žak so drugačne, ne moremo ga napolniti z 10.000 gledalci in če želi Slovenija v svet poslati sliko derbija dveh najboljših ekip v državi, potem ta stadion za to zagotovo ni primeren," 
je bil jasen portugalski strateg, ki se s svojimi varovanci zdaj že obrača k prihajajočemu evropskemu izzivu.

V play-offu kvalifikacij za ligo Europa se bodo nogometaši Olimpije pomerili s Qarabagom; prva tekma bo odigrana v Stožicah (četrtek, 20.00).

Članki iz rubrike