nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
1 17.08.2023 06:54:40

Trener Maribora pred spektaklom z besedami, ob katerih se naježi koža: Ni srečen tisti, ki ...

Drago Wernig - TAKA
Mariborčane danes ob 20 uri čaka povratna tekma kvalifikacij za konferenčno ligo, pomerili se bodo s Fenerbahčejem, ki je na prvi tekmi slavil s 3:1.

Čeprav je pred nogometaši Maribora izjemno pomembna tekma, pa je na novinarski konferenci Damir Krznar dobil tudi vprašanje o vijol'čni solidarnosti. O ponedeljkovi akciji, ko je skupaj s člani kluba, strokovnim štabom in nogometaši odšel na Črno na Koroškem, poprijel za lopato in pomagal pri čiščenju grozljivih posledic, ki jih je za seboj pustila nedavna ujma.

Na vprašanje, kako je takšna akcija dodatno povezala ekipo in kaj ji je prinesla, je Krznar odgovoril tako, kot zna samo on. »Kolikor daš v takšnih zadevah, toliko tudi dobiš. Daš svojo energijo, daš ljudem vedeti, da smo z njimi, da smo vedno pripravljeni pomagati. In da smo jim hvaležni, ker zagotovo čutimo njihovo navijaško pomoč, njihovo podporo. Za nas je to velika stvar. Mi smo nogometni klub, ki želi biti čim bližje svojim ljudem, svojim navijačem. Obiskati kraje, ne zgolj v nogometnem delu, ampak tudi v tistem – tega sploh ne bi imenoval humanitarnem – človeškem, ljudskem delu. Vsakdo od nas lahko iz takšnih zgodb izvleče tudi zelo pomembno sporočilo. Bodimo hvaležni bogu za vse, kar imamo. In to, kar imamo, moramo ceniti. Držimo se skupaj, bodimo zadovoljni z majhnim. Filozofsko sporočilo tega je: ni srečen tisti, ki ima veliko, ampak tisti, ki potrebuje malo. Mi potrebujemo malo, da proti Fenerbahčeju pridemo do enega srečnega trenutka,« so besede, ki bodo zagotovo dale misliti marsikomu.

Značke: maribor, damir-krznar

Članki iz rubrike