Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.08.2023 08:15:55
Deli članek:

Galatasaray je favorit, prednost Olimpije pa ... Riera odkrito o možnostih Olimpije proti velikanu!

Martin Metelko

Albert Riera še kako dobro pozna klub, s katerim se bo Olimpija merila v tretjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov.

Za Alberta Riero je bil Galatasaray ena najdaljših postojank v njegovi igralski karieri, prav pri turškem velikanu pa se je resno začela tudi njegova trenerska pot. Istanbul je postal Majorčanov drugi dom, njegovo ime pa na turških tleh še vedno nosi veliko težo. V tednu, ko se bosta z izjemno visokima ovirama iz Turčije pomerila kar dva slovenska predstavnika, se bo Riera kot dober poznavalec obeh vpletenih strani težko izognil vprašanjem o tekmah Maribora, predvsem pa Olimpije, čeprav bo s Celjani tudi sam lovil play-off kvalifikacij za konferenčno ligo. »Galatasaray je v dvoboju z Olimpijo absolutni favorit. Ima bogato zgodovino in kulturo. Z visokim proračunom so sestavili ekipo izjemno kvalitetnih posameznikov. Nobenega dvoma ni, da so stoodstotni favoriti, a ta vloga na papirju ne prinaša nujno rezultatov na igrišču. V prejšnjem krogu so se mučili z Žalgirisom. Olimpija igra dober nogomet, v lanski sezoni sem se lahko iz prve roke prepričal, da gre za resnično dobro ekipo,« je svoje nekdanje varovance pohvalil Riera, ki je pred prihodom v Ljubljano pri Galatasarayu deloval kot pomočnik treh glavnih trenerjev, Fatiha Terima, Leventa Sahina in Domeneca Torrenta.

»Olimpija ima novega trenerja, ki je seveda vpeljal določene spremembe, a te v primerjavi s prejšnjo sezono za zdaj vseeno niso velike. V mojem obdobju je bila to dominantna ekipa, ki je želela v vsakem trenutku nadzorovati potek srečanja, bila je zgrajena za to, da zmaguje. Novi trener je nekaj stvari spremenil; v prvi vrsti se mi zdi, da so zdaj nevarnejši tudi prek krilnih položajev. Močni ostajajo tudi v vezni liniji, kjer imajo nekaj zares odličnih igralcev,« o zeleno-belih z izbranimi besedami še vedno govori strateg z Balearov.

Pohvalil je tudi turško zasedbo. »Galatasaray je močnejši kot v prejšnji sezoni. Ekipa se je glede individualne kakovosti še okrepila, a bo moral trener poskrbeti, da te igralce poveže v celoto,« je povedal Riera in opozoril tudi na prednost Olimpije: »Prednost Slovencev je, da so že ujeli določen tekmovalni ritem. Za njimi je veliko prijateljskih tekem, tudi v Evropi so odigrali dve tekmi več.«