Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.07.2023 12:50:14
Deli članek:

Čaka zgolj še vizo! Koprčani v novo sezono brez najboljšega strelca

ALESFEVZER.COM

V zadnji sezoni se je večkrat govorilo o tem, da bi Andrej Kotnik lahko zamenjal delodajalca in tudi državo, v kateri bo igral nogomet.

Pozimi je bil zelo blizu temu, da bi se preselil v Romunijo, kjer si ga je v svojih vrstah želel Cluj. Na koncu do prestopa ni prišlo in Kotnik je v Kopru ostal do konca sezone. V njej je zabil dvanajst golov in bil najboljši strelec primorske ekipe, hkrati pa si je z Martinom Kramaričem, Mariom Kvesićem in Frankom Kovačevićem razdelil četrto mesto na ligaški lestvici strelcev. Čeprav v drugem delu sezone strelsko ni bil tako uspešen kot v prvem, pa njegove dobre igre niso bile neopažene. Nikakor ne, oko so nanj vrgli tudi na Kitajskem. Če smo natančnejši, so se zanj ogreli pri tamkajšnjem prvoligašu z imenom Meizhou Hakka, kjer bo Kotnik nadaljeval kariero. Sedemindvajsetletni krilni napadalec bo tako po slabem letu in pol zapustil Koper, ki bo zanj prejel določeno odškodnino, saj je imel s klubom še veljavno pogodbo. Primorci in Kitajci so že dogovorili vse podrobnosti posla, prav tako se je z novim klubom vse dogovoril Kotnik, ki zdaj čaka zgolj vizo in se bo podal novim izzivom naproti.

Sicer pa je kitajsko prvenstvo v polnem teku, 16-člansko tekmovanje se je že prevesilo v drugo polovico, po sedemnajstih krogih pa Meizhou Hakko na lestvici najdemo na 12. mestu, tako da se bori za obstanek. Pred nevarnim območjem ima štiri točke naskoka. V klubu upajo, da bo Kotnik prispeval pomemben delež k temu, da se uresničijo zastavljeni cilji. Lahko pa dodamo, da imajo pri Meizhou Hakki zelo dobre izkušnje z igralci, ki prihajajo iz slovenske lige. Januarja 2018 je namreč tja odšel John Mary. Odlični strelec je zablestel v dresu velenjskega Rudarja, na Kitajskem pa je svojo kakovost samo še potrdil. Takrat je klub sicer nastopal v drugi ligi in Mary je zanj v 43 nastopih zabil kar 36 golov. V prvem letu je bil s 24 zadetki celo prvi strelec lige. Samo leto in pol pozneje pa ga je Meizhou Hakka prodala Shenzhenu in zanj dobila kar 4,1 milijona evrov. Tudi pri tem je Mary nadaljeval odlično strelsko formo, v 32 nastopih je zadel dvajsetkrat.