IMG_20220902_093906 Svet24.si

Velovu za podkupovanje leto dni pogojnega zapora ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
0 18.07.2023 10:53:56

Neverjetno! Zaradi argentinskega zvezdnika se bodo v ligi MLS lotili velikih sprememb

Profimedia
Prihod Lionela Messija v ligo MLS je sprožil razprave o morebitnih spremembah v ligi.

Ena od pomembnih sprememb zadeva igrišča, zlasti za klube, ki trenutno uporabljajo umetno travo. Obstaja namreč bojazen, da bi bil Messi, ki je večino kariere igral na naravni travi, na sintetičnih podlagah bolj izpostavljen poškodbam.

Komisar lige MLS Don Garber je priznal, da vodstvo lige obravnava to problematiko, in omenil možnost uporabe začasne plasti trave nad obstoječo umetno travo za tekme, na katerih bo nastopil argentinski zvezdnik. Čeprav so v Severini Ameriki za mednarodne tekme to že počeli, se v rednem delu lige MLS kaj takšnega še nikoli ni zgodilo. V tem trenutku svoje tekmece na umetni travi gostijo Seattle Sounders, Portland Timbers, New England Revolution Atlanta United in Charlotte FC.

Garber je še poudaril, da je treba predvsem opraviti veliko dela, da bi ugotovili izvedljivost in logistiko teh sprememb. "Pričakujem, da bodo klubi to storili," je dejal in v isti sapi dodal, da so že v preteklosti v tem tekmovanju igrali veliki zvezdniki, kot sta Thierry Henry in Kaka, a z umetno travo niso imeli nikakršnih težav. Na drugi stran pa sta se prav na umetni površini poškodovala Mark Delgado in Miles Robinson.



Graber je poleg sprememb na igralnih površinah omenil tudi morebitne spremembe ur začetka tekem, da bi zadovoljili globalno občinstvo, ki želi videti Messija v akciji. Trenutno se tekme, ki se začnejo ob 19.30 po lokalnem času, v Evropi odvijajo v zgodnjih jutranjih urah.

Napovedane spremembe dokazujejo izjemen pomen prihoda Messija v ligo MLS in predvsem prizadevanje vodstva tekmovanja, da bi ligo MLS približalo globalnemu trgu.

Messi naj bi za Inter debitiral na petkovi tekmi ligaškega pokala z mehiškim Cruz Azulom. Bolj ali manj je jasno, da bo stadion DRV PNK v Fort Lauderdalu – ne glede na dvig cen vstopnic – pokal po šivih.

Članki iz rubrike