Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
12.07.2023 07:09:47
Deli članek:

Kaj pa to? Mirlind Daku po prestopu v Rusijo z obljubo Muri, ki močno odmeva! Navijači so na nogah ...

alesfevzer.com

Zgodba z Mirlindom Dakujem v glavni vlogi je dobila epilog. Pričakovanega!

Najboljši strelec Mure v prejšnji sezoni, ki je imel v Fazaneriji status posojenega igralca Osijeka, je tudi uradno postal član Rubina, klubu iz Kazana, ki se je vrnil med rusko elito, je obljubil triletno zvestobo. Hrvaški prvoligaš je leto dni pred iztekom pogodbe za kosovskega napadalca zahteval 1,5 milijona evrov; snubci so sprva ponujali 500 tisočakov manj, po zadnjih informacijah naj bi bila odškodnina 1,3 milijona, vendar dogovor vsebuje še bonuse, ki bi lahko Slavoncem na koncu navrgli tudi dva milijona evrov, hkrati so si zagotovili še delež ob naslednji prodaji.

Nekako so bili v prestop vpleteni tudi Sobočani, ki jim pripada nekaj odstotkov od nadomestila, ki so ga za bržčas bodočega reprezentanta Albanije odšteli njegovi novi delodajalci iz Tatarstana. Po naših informacijah bodo dobili nekaj več kot 100 tisoč evrov, ta znesek pa so si vsekakor več kot zaslužili. Pravzaprav je bila to posoja, v kateri so bili vsi zmagovalci. Mirlind Daku – v Rusiji naj bi zaslužil 600 tisoč evrov neto na sezono + bonusi – je v Prekmurju dobil pravšnji poligon za dokazovanje, Muri je za malo denarja dal veliko in postal ljubljenec navijačev, Osiječani pa so naposled gole in odlične igre na slovenskem prizorišču unovčili z donosnim prestopom.

Hvala za vso podporo
Da ima Mura obilo zaslug za to, da je v karieri naredil velik korak naprej in si zagotovil eksistenco, se zaveda tudi Mirlind Daku. Povrhu se je na ravnici počutil odlično in užival v spoštovanju, ki ga je bil deležen, zato ne preseneča, da se je po potrditvi selitve v eno od največjih ruskih mest oglasil tudi v Fazanerijo. »Vsaka zgodba ima svoj začetek in konec, pomembno pa je, da se konča na najboljši možen način. Žal mi je, da navijačev letos nismo uspeli razveseliti z lovoriko ali uvrstitvijo v Evropo, a verjamem, da se bo Mura že v novi sezoni vrnila tja, kamor spada. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil predsedniku, športnemu direktorju in trenerjem za vso podporo, ki sem jo dobival, prav tako pa zahvala mojim soigralcem in najboljšim navijačem v Sloveniji. V Murski Soboti sem se počutil kot doma, Muro bom vedno nosil v srcu. Zdaj je pred menoj novo poglavje v karieri, nekega dne pa bi se rad vrnil, da dokončam začeto delo in z Muro osvojim lovorik,« je povedal 25-letni golgeter. In privržence murašev dvignil na noge …