Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.07.2023 00:24:38
Deli članek:

Mariborčani in Domžalčani, pozor! Pretep navijačev, požar in prekinjena tekma - na Malti !?! (video)

Sinočnji prvi obračun Hamruna in Maccabija iz Haife so obeležili spopadi obeh navijaških skupin.

Da bi se navijaško nasilje lahko zgodilo na Malti, si marsikdo ne misli. A se je. Včeraj je v otoški državi sredi Sredozemlja gostoval izraelski Maccabi Haifa. Tekma je bila dvakrat prekinjena, navijači so se med seboj pretepali, vsevprek metali goreče bakle in povzročili požar na tribuni.


Vzdušje je bilo naelektreno že pred stadionom Centenary v Ta' Qaliju. Domnevno naj bi gostje ponoreli, ko so domači privrženci začeli vzklikati 'Palestina, Palestina'. Izraelci so prižgali bakle in jih zmetali - del na igrišče, del pa kar v sektor z domačimi navijači, tudi med družine z otroci. Jasno, incidentu se ni bilo več mogoče izogniti. Škotski sodnik Donald Robertson je moral tekmo kar dvakrat prekiniti, zaradi požara na tribuni se je namreč preko igrišča valil gost dim.

Maccabi Haifa je sicer tekmo dobil s 4:0, a skoraj gotovo bo sledil tretji polčas. Uefa bo obravnavala incidente in odgovornim naložila kazen. Skoraj gotovo jo bodo slabše odnesli Izraelci.

Prihodnji teden bodo, zanimivo, na Malti v okviru konferenčne lige gostovali tudi Mariborčani in Domžalčani. Prvi pri Birkirkari, drugi pri Balzanu, a oboji na istem stadionu, ki je bil včeraj prizorišče incidenta.