Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN
Ekipa SN
04.07.2023 06:26:38
Deli članek:

Eden najpomembnejših članov ekipe zapušča Olimpijo? Zanj se zanima velikan iz soseščine, toda ...

Teden dni pred prvo tekmo z latvijsko Valmiero se zdi, da bo Olimpija v kvalifikacije za evropska tekmovanja vsaj vstopila tako rekoč z vsemi nosilci šampionske zasedbe, ki se je v minuli sezoni veselila dvojne krone.

Zmajevo gnezdo je zapustilo nekaj nogometašev ob izteku pogodbe, med njimi izstopa Mario Kvesić. Čeprav se je zdelo, da bodo Ljubljančani hitro ostali brez nekaj atraktivnih 'izvoznih artiklov', pa prodaje kronskih draguljev za zdaj ni. Tako ostaja tudi po zadnjem dvorjenju graškega Sturma, ki je želel slovensko falango v svojih vrstah – v Gradcu igrata Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat – okrepiti še s Svitom Sešlarjem. Avstrijci naj bi želeli izkoristiti košarico, ki so jo v zmajevem gnezdu poslali na naslove zainteresiranih italijanskih drugoligašev, in poskušali Olimpijo prepričati z odškodnino v višini 850 tisoč evrov ter določenega odstotka zneska od morebitne naslednje prodaje mladega slovenskega reprezentanta.

Sicer ni šlo za uradno ponudbo, a so v ljubljanskem klubu pogoje Sturma pričakovano zavrnili. Goran Boromisa ne odstopa od stališča, da najboljši igralci Olimpije ne bodo zapuščali pod ceno, ponudba za Svita Sešlarja pa bi se morala tako precej bolj približati dvema milijonoma kot enemu, ki so ga imeli v mislih Avstrijci. Pri vsem tem je seveda marsikaj odvisno tudi od višine omenjenega odstotka; ta bonus bi lahko tudi izdatno znižal zahtevano prvotno vsoto. Kakorkoli, Olimpija za zdaj ne odpira izhodnih vrat.