medved Svet24.si

Video: Medved se veselo sprehaja po italijanskem ...

kate, kraljeva-družina, karel-iii Svet24.si

Foto: Navihani trenutki najmlajših članov ...

športne stave, športna loterija Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

ba
ba
0 15.06.2023 14:47:28

Nova moč grofov! Celjani predstavili zvenečo okrepitev

Aleš Cipot
Grofi so zaostrili konkurenco na sredini igrišča.

O tem že nekaj časa ni bilo dvoma, o tem smo na naši spletni strani že poročali, zdaj je postalo tudi uradno. Celjani so potrdili, da so je zasedbo Romana Pilipčuka okrepil 25-letni vezist Abdoul Bandaogo, reprezentant Burkine Faso je podpisal dveletno pogodbo.

Bandaogo je bil rojen v Ouagadougouju, prestolnici Burkine Faso, kjer je tudi začel svojo nogometno pot, že kot mlad se je podal v Evropo. Najprej je igral za francoski nižjeligaš Racing Club, nakar se je preselil v Španijo, kjer je oblekel dres Linenseja. Septembra 2020 je kot posojeni igralec okrepil Betis in postal član njegovega drugega moštva. Za klub iz Andaluzije, kamor je bil s strani Linenseja nato posojen še v spomladanskem delu sezone 2021/22, je skupaj zbral 27 nastopov. V nedavno končani sezoni je nastopal za portugalskega drugoligaša Trofense, v drugi polovici leta pa je bil član beloruskega Dinama iz Minska.

"Vesel sem, da sem lahko postal član Celja. Ponudila se mi je odlična priložnost, da postanem del kluba, ki je izjemno ambiciozen in v ligi napada naslov prvaka. Naredil bom vse, da si bom pridobil trenerjevo zaupanje in na terenu lahko pokazal, česa sem sposoben," je povedal novopečeni grof, ki je v dresu z državnim grbom debitiral oktobra 2020 proti Madagaskarju, skupno je do tega trenutka zaigral na šestih tekmah.

bandaogo
nk-celje.si

Članki iz rubrike