Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

mark rutte Svet24.si

Izbrali so novega šefa Nata

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

pavser vilfan nikolic brozovic Reporter.si

Popoln kaos na RTV: član uprave Franci Pavšer ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

Hannah Louise Hill je omrežila 36-letnika Odkrito.si

Pazite se te vplivnice! Prevarala je že mnoge!

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

sta
sta
1 14.06.2023 18:31:59

Novi strateg Olimpije pobožal dušo navijačem, ki pa se sprašujejo, ali bo obljubljeno uspel dostaviti

Luka Vovk
Olimpija, Celje, Maribor in Domžale so že začeli priprave na novo sezono, saj jih kmalu čakajo prve evropske obveznosti. Potem ko bodo Celjani, Mariborčani in Domžalčani igrali v kvalifikacijah konferenčne lige, pa prvaka iz Ljubljane pod vodstvom novega trenerja Joaa Henriquesa čakajo kvalifikacije za ligo prvakov.

Prav predstavitev novega stratega zmajev, po lastnih besedah strastnega, ambicioznega in organiziranega človeka, je bila osrednja tema današnje novinarske konference, ki so jo organizirali aktualni državni in pokalni prvaki.

"Moja odločitev za prihod k Olimpiji je bila preprosta. Ko mi je športni direktor predstavil projekt, me je navdalo navdušenje. Sem ambiciozen, iščem priložnosti za osvajanje naslovov. Rad zmagujem, v zadnjih petih letih sem veliko delal, vendar s klubi na Portugalskem nisem mogel višje od šestega, sedmega mesta. Zato je to pravi izziv, ki ga potrebujem, in prava pot za prihodnost," je povedal Henriques.

Portugalec, ki je podpisal dveletno pogodbo, bo imel na voljo spremenjeno ekipo v primerjavi z minulo sezono, med drugim sta se danes od kluba poslovila Anes Krdžalić in Mario Kvesić, ki je bil eden ključnih mož zeleno-belih v prejšnji sezoni. Za zdaj so pri Olimpiji predstavili štiri novince, to so Nemanja Motika, Saar Fadida, Raul Florucz in Ahmet Muhamedbegović, pričakujejo pa še dva ali tri igralce.



Ekipa bo po besedah novega trenerja igrala privlačen nogomet. "Veliki klubi morajo igrati dominantno. To sem poskušal z vsemi ekipami, rad imam posest žoge, želimo igro z ustvarjanjem priložnosti, želimo si, da se navijači poistovetijo z ekipo. Cilj pa je vedno zmaga," je povedal Henriques, ki je poudaril, da pozna slovensko ligo, pozna igralce, da je za zdaj zadovoljen s fanti, da pa bodo še preučili, kaj jim še manjka.

"Bil sem presenečen nad talentom, ki sem ga videl na tekmah Olimpije," je dodal in se dotaknil tudi evropskih izzivov. "Za Evropo ima Olimpija veliko odgovornost, saj predstavlja Ljubljano, Slovenijo. Zato je pomembno, da bomo pripravljeni na kvalifikacije, v teh pa si želimo čim dlje. Vemo, da bo zelo težko, saj je liga prvakov najboljša liga na svetu. Upamo, da bomo imeli tudi nekaj sreče pri žrebu. Spopadli pa se bomo z vsakim, ni nas strah. Želimo si zmagati na prvi uradni tekmi ne glede na tekmeca," je še povedal Henriques.

Olimpijo prvi nastopi čakajo 11. oziroma 12. julija, ko se bo začel prvi kvalifikacijski krog lige prvakov, tekmeca zanj bo dobila 20. junija.

Članki iz rubrike