medved Svet24.si

Video: Medved se veselo sprehaja po italijanskem ...

kate, kraljeva-družina, karel-iii Svet24.si

Foto: Navihani trenutki najmlajših članov ...

športne stave, športna loterija Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

nu
nu
0 14.06.2023 11:27:18

Dve Olimpiji med elito? Cilj dosežen, predsednik kluba pa razkriva načrte: Počasi želimo ...

Olimpija Ljubljana je dosegla cilj za sezono 2022/23, izbranci Senada Zuliča si se uvrstili v 4. slovensko nogometno ligo.

Pot ni bila lahka. Zmaji so si šele v zadnjem krogu prvenstva zagotovili drugo mesto, ki je vodilo v kvalifikacije. Nasprotnik je bila predzadnja ekipa 4. lige – NK Ihan. Prvo srečanje se je odvilo na Viču, kjer zeleno-beli niso dosegli želenega rezultata. Številne zapravljene priložnosti so se obrnile gostom v prid, ki so dosegli dva zadetka. Bedjit Mustafoski je v izdihljajih srečanja uspel znižati na 1:2 in izkazalo se je, da je prav ta zadetek odločal o uspehu ekipe.

Povratno srečanje se je odvilo na dobro pripravljeni zelenici v Ihanu. Vse pohvale domačim gredo tudi za samo organizacijo dogodka in vzdušje, saj se je zbralo kakšnih 200 gledalcev, med njimi tudi kar nekaj tistih, ki so pesti držali za Olimpijo. Od prve minute se je videlo, da si je Olimpija bolj želela zmage. Dve dobri priložnosti sta pred iztekom prvega polčasa ostali neizkoriščeni. A je zato kapetan Mustafoski še enkrat več dokazal, da je pravi golgeter in po podaji s strani zadel z glavo. Po prvih 45 minutah je bilo 0:1 za Zmaje.

V drugem delu je Olimpija še naprej pritiskala in si redno ustvarjala priložnosti. Dva zadetka je sodnik zaradi prepovedanega položaja razveljavil. Potočar je 10 minut pred koncem po akciji iz kota prišel do čistega strela z desnico in zatresel mrežo, Olimpija pa je povedla z 2:0. Eksplozija veselja na gostujoči klopi je trajala vse do konca tekme in še dlje, saj se rezultat ni spreminjal, Zmaji pa so napredovali rang višje.



Po tekmi je strelec odločilnega gola povedal: "Res sem vesel za napredovanje in da sem lahko v polovici sezone prinesel malo svežine v igro ekipe. Mislim, da nas je povezanost izven igrišča vodila takrat, ko se je kdaj kaj zalomilo in je bilo že skoraj videti, da nas nasprotniki lahko izločijo iz konkurence. Ponosen sem na celo ekipo, še posebej pa na našega trenerja Senada Zulića in pomočnika Roka Trekmana."

Po tekmi je vtise strnil tudi trener ekipe Senad Zulić: "Začelo se je točno na tem igrišču s prvo prijateljsko tekmo in zaključilo tako kot smo si želeli in verjeli. Od prve minute smo poskušali igrati in skozi igro prihajali do priložnosti. Igrišče je bilo zelo dobro pripravljeno, posledično smo lahko igrali našo igro. Fantom sem po tekmi povedal, da me veseli, da smo izpolnili cilj, ki smo si ga zadali vsi v klubu in naj uživajo, ker so si to zaslužili! Zahvalil bi se vsem v klubu, ki so nas podpirali in pomagali, da smo napredovali."

"Naša članska ekipa je ustvarila cilj katerega smo postavili na začetku ob formiranju ekipe. Občutki so lepi, pohvalil bi celotno trenersko ekipo, vse naše igralce, kot tudi ostale v klubu. Vsi smo si stali ob strani ter verjeli do zadnjega, da zmoremo. Višji nivo zahteva malo več fokusa in organizacije, ampak nimamo težav s tem, že od začetka delujemo skupaj z našo vizijo skupnega projekta članski nogomet OŠ Olimpija-NK Svoboda. Cilj je dati mladim igralcem med 18. in 23. letom možnost igranja članskega nogometa. Pri nas imamo dve ekipi 3. liga in 4. liga, s katerimi želimo še višje. Baza in nabor igralcev je zelo širok in kakovosten, kot tudi skavting, gremo počasi korak po korak! OŠ Olimpija Ljubljana je danes v 4. ligi, želimo počasi proti 3.! Veseli smo, cilj dosežen, Olimpija skupaj!" pa je za konec povedal predsednik kluba Hajro Rizvić.

Značke: olimpija, ljubljana

Članki iz rubrike