volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
1 23.05.2023 10:50:37

Z vso silo! Televizijski komentator po porazni sezoni udaril po Šulerju, te besede vam bodo dale misliti!

V ponedeljkovi oddaji Pod prečko sta bila gosta Goran Obrez in Miran Pavlin. Znani televizijski komentator in urednik edinega športnega dnevnega časopisa pri nas je bil zelo jasen, o krizi Maribora je spregovoril brez dlake na jeziku in s prstom pokazal na krivca.

Letošnja sezona Prve lige Telemach je končana. Zdaj je čas za analize, v klubskih pisarnah pa bodo morali hitro zavihati rokave in začeti s pripravami na novo sezono. Precej dela čaka Mariborčane, ki so brez dvoma največje razočaranje. Ne zgolj zaradi končnega tretjega mesta v prvenstvu, na začetku sezone so bili nekaj časa celo povsem na repu lestvice, v Evropi pa so doživeli debakl. Na osmih tekmah so dosegli zgolj dva zadetka, na koncu jih je iz Evrope vrgel romunski Cluj. Dejstvo je, da najtrofejnejši slovenski klub potrebuje spremembo, trenutno je daleč od ekipe, ki je navijače razveseljevala še pred nekaj leti.

"Ne glede na to, kaj bo Maribor naredil to poletje, bo novo sezono začel kot prvi favorit. Je najtrofejnejši klub in na institucionalni ravni je še vedno številka ena. Mariboru se zelo približuje Celje, bomo pa videli, kaj se bo zgodilo poleti. Tukaj poleg mene sedi človek (Miran Pavlin, op. p.), ki je skupaj še z enim  članom zlate generacije gradil ta Maribor v najbolj zlatih časih, danes pa ima Maribor športnega direktorja, ki pod točko ena ni dorasel svojemu poslu, pod točko dve pa ima očitno "Alzheimerjevo bolezen". To, kar je zdaj povedal o Mariboru in Iličiću, si bo jutri premislil, pojutrišnjem bo dejal, da je bilo 'off the record', čez štiri dni pa bo za en tuj medij izjavil, da je bilo vse izmišljeno. To je čisti Alzheimer," je bil oster Obrez, ki ni pozabil na sprenevedanje športnega direktorja Maribora po dogajanju v finalu slovenskega pokala.


V nadaljevanju ni pozabil na velikanski športni neuspeh vijoličastih, brez dlake na jeziku je povedal, kaj si misli o skromnih predstavah ekipe iz Ljudskega vrta. "Tretje mesto Maribora je ultimativni neuspeh, lahko pa gremo tudi od začetka sezone. Do konferenčne lige so imeli avtocesto, oni pa so izgubili z bogom in narodom. Takšno ekipo je sestavil Marko Šuler. O tem se lahko pogovarja z Violami in se nekako še dogovorijo, resnica pa je, da so bili smešni, da so izpadli proti trem na pol smešnim klubom in ostali brez konferenčne lige. To je res neuspeh, ta liga je narejena za takšne klube kot je slovenski prvak. Vemo, da je Mura z bistveno zahtevnejšim žrebom prišla v konferenčno ligo leto pred tem. Slovenski prvak ima res sijajno priložnost za uvrstitev v konferenčno ligo. Razumem, da se slovenski klub ne uvrsti v ligo prvakov, za ligo Europa moraš imeti nekaj sreče, konferenčna liga pa je za slovenskega prvaka nuja. Dokler bo ta sistem, bo vsaka neuvrstitev slovenskega šampiona v konferenčno ligo neuspeh," je bil jasen Obrez.

"Marko Šuler ni opravil domače naloge. Celo sezono je iskal krivce v sodnikih, v medijih, vsepovsod. Nekaj njegovih javnih nastopov je bilo resnično tragikomičnih. Resnica pa je, da bi moral športni direktor, ki želi dobro klubu, kakršen je najtrofejnejši slovenski klub Maribor, po zadnjem mestu v slovenski ligi in ob dejstvu, da je v Evropi zgolj na eni od osmih tekem zadel nasprotnikovo mrežo, odstopiti," je zaključil televizijski komentator.

Značke: maribor, šuler

Članki iz rubrike