Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
25.04.2023 09:40:17
Deli članek:

V Fazaneriji se bo zgodilo nekaj, kar se ni že skoraj 30 let

Aleš Cipot

Črno-beli obujajo zgodovino, 13. maja Murina nouč.

Medtem ko se Dejan Grabić in njegovi varovanci potegujejo za evropsko vozovnico, so nadvse dejavni tudi v klubskih pisarnah. Črno-beli so se lotili še enega organizacijskega zalogaja z namenom obujanja zgodovine, 13. maja bodo po skoraj 30 letih znova pripravili Murino nouč s koncertom, druženjem vseh generacij ter dobro hrano in pijačo.

"Povezanost med klubom in navijači je pri Muri ključnega pomena. Tudi zato smo se odločili, da obudimo Murino nouč, ki je nekoč že skrbela za druženje ljudi iz vodstva kluba, igralcev in navijačev," so pojasnili v soboškem prvoligašu. Prireditveni prostor bo pred stadionom Fazanerija. Na koncertu bodo med drugim snovalci Murine himne, skupina Trifrtalenadesejt. Poleg njih bodo dobro vzdušje zagotavljali še skupina Prestiž, Ka Te Trga, Špirit Band, David Kreslin in DJ Hari, kakopak ne bo manjkal niti srečelov. Organizacija poteka v navezi z navijaško skupino Black Gringos, ki bo poskrbela tudi za poseben program.

Pred skoraj 30 leti je bil vodja Black Gringosov Aleš Ščančar, ki je zavrtel film nazaj. "Takrat je bil dogodek videti kot maturantski ples. Organizator je bil klub, navijači smo bili tam kot gostje. Se pa spomnim, da smo tisto leto prejeli tudi pokal za najboljšo navijaško skupino v Sloveniji. Murina nouč je imela velik pomen, saj se je klub na takšen način zahvalil igralcem, sponzorjem in navijačem za podporo."

Danes ne skriva zadovoljstva, da se bo zgodba ponovila. "Takšna neformalna druženja med navijači, upravo kluba in igralci so izjemno pomembna. Vemo, kako močna je kemija med navijači in klubom pri nas. Ko smo eno, ko smo povezani, nam nihče ne more nič in to je pravi korak k nadgradnji tega odnosa. Na tak način se lahko nadejamo tudi boljših rezultatov," je pristavil Ščančar.