Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
1 21.03.2023 11:14:49

Brutalno iskreno! Damir Skomina razkril, zakaj ni več vpet v slovensko sojenje! Njegove besede tresejo nogometne kroge ...

Martin Metelko
Nekoč eden najboljših delivcev pravice na svetu osupnil javnost na sončni strani Alp.

Tako kot v večini držav na svetu, je sojenje tudi v Sloveniji pogosta tema razprav. Ali če hočete, polemik. Tudi zelo vročih, mnogi pa se strinjajo, da so od nedavnega dobile novo, dodatno razsežnost. Oziroma od takrat, odkar so delivci pravice v oddaji Pod prečko na Sportklubu pod drobnogledom Damirja Skomine. Njegove razlage so zelo jasne, utemeljene, neposredne. Brez zavijanja v celofan.

Po zadnjem prvenstvenem krogu je beseda stekla tudi o prekratkem sodniškem dodatku na tekmi Radomlje – Maribor. Božo Kondić je nadoknadil le štiri minute, čeprav je samo zaradi posredovanja VAR-a ob izključitvi Gabra Dobrovoljca prekinitev trajala 80 sekund dlje. In če dodamo še menjave, je bilo torej izgubljenega časa res veliko, zato so se vijoličasti s takšno odločitvijo težko sprijaznili. "Lahko se zmotiš za minuto. Lahko se zmotiš, ali je štiri ali pet. Ne moreš pa se, ali je osem ali štiri. To so velike napake in normalno je, da pride do takih odzivov, do nepotrebnih kartonov. Tukaj karkoli povedati ... To je nesprejemljivo. Konec!" je brez obotavljanja pojasnil Damir Skomina. "To je nesprejemljivo, ker se lahko tekma na koncu 'zlomi' in je potem po njej veliko slabe volje zaradi stvari, ki so res nedopustne. Potrebno je samo malo dobre volje in malo matematike," je pristavil nekoč eden od najboljših sodnikov na zemeljski obli in kot primer navedel zadnje svetovno prvenstvo, kjer so dodatki trajali 10, 12 in 15 minut: "Toliko se je nadoknadilo, ne podaljšalo."

Mitjo Vilerja, ki je skupaj z odgovornim urednikom športnega dnevnika Ekipa SN Goranom Obrezom sodeloval v oddaji, je zanimalo, ali bo Božo Kondić zaradi "nesprejemljive napake morda kaznovan in bo počival dve tekmi, kot je denimo v Italiji," dobil pa je odgovor, ki ga bržčas ni pričakoval nihče. Damir Skomina je bil brutalno iskren, njegove besede so zatresle slovenski nogometni prostor. "Saj ne gre za počitek ... Dejansko so sodniki interno kaznovani, moteče je morda to, da tisti, ki ni v formi, ni vedno kaznovan. Ni naključje, da nisem več v tem sistemu. Ker so bile nekatere zadeve, ki so bile sila moteče in so sodniki, ki niso bili primerni in niso bili na zadovoljivi ravni, neprestano sodili. Ni se jim zgodilo nič. Enostavno ... Igralec, ki konstantno ni v formi, ne igra. Po eni napaki se ne menja igralca, ne menja se sodnika. Moteče je, da določeni sodniki preprosto niso primerni za to raven in so v profesionalni ligi," je razkril 46-letni Koprčan in marsikoga osupnil.

Članki iz rubrike