sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

nu
nu
0 11.03.2023 14:46:44

Sloviti Reja je imel pred Gorico drugačne načrte: Po menjavi Srebrniča se je v prepričevanje vključil ...

ND Gorica
Ni skrivnost, da je bil Edy Reja že nekaj časa vpet v življenje goriškega prvoligaša, toda zdelo se je, da bo v vlogi svetovalca tudi ostal, razpletlo se je drugače.

"Kriv je predsednik Gorice Uroš Blažica, s katerim se poznava že lep čas. Na skupni večerji me je sprva nagovoril, naj spremljam dogajanje in po potrebi ponudim kakšen nasvet, a nisem niti pomislil, da bi prevzel vlogo trenerja. V 77. letu sem menil, da sem to poglavje zaprl na selektorski klopi Albanije. Potem ko so se odločili za menjavo Mirana Srebrniča, se je v prepričevanje vključil tudi ameriški partner George Juncaj. Bili so zelo vztrajni, niso hoteli slišati mojih pomislekov, sam pa sem moral prepričati še moja dolgoletna sodelavca Sergia Porrinija in Luigija Febbrarija. Rad imam izzive in ta ima zame širše razsežnosti, ki se prepletajo z nogometom," je povedal v intervjuju za Primorske novice.

In katere so širše razsežnosti? "Eden glavnih motivov je povezovalni. Projekt evropske prestolnice kulture 2025, ki ga bosta izpeljali Nova Gorica in Gorica, je že sam po sebi navdihujoč, zame še toliko bolj. Po očetu, ki izvira iz Vipolž v Goriških brdih, sem Slovenec, mama je Italijanka iz Oslavja. Identificiram se tudi kot Furlan. Zdaj prav čutim, da bi bilo prav nogometni krog skleniti v Novi Gorici, po možnosti s kakšnim lepim dosežkom, ko bo mesto zaživelo kot evropska prestolnica kulture," je pojasnil Edy Reja, ki je pred petkovo tekmo pohvalil tudi podobo Mure ob zmagi nad vijoličastimi iz Ljudskega vrta. "Še nikoli nisem videl slovenske ekipe igrati na tak način, kot je Mura proti Mariboru. Bila je odlična," je dejal pred kamero Sportkluba.

Značke: gorica, reja

Članki iz rubrike