Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 11.03.2023 08:32:06

Drama na BBC-ju, vsega pa je kriv Lineker! Odstranili so ga iz lastne oddaje, kar je sledilo ...

Britanska radiotelevizija BBC je nekdanjemu nogometašu Garyju Linekerju naročila naj se umakne od vodenja svoje nogometne oddaje Match of the Day, potem ko je nekdanji zvezdnik s kritiko nove azilne politike britanske vlade sprožil spor o nepristranskosti.

Dvainšestdesetletnik je ta teden na Twitterju primerjal jezik, ki je bil uporabljen za predstavitev nove politike, z retoriko nacistične Nemčije. BBC je sporočil, da je Linekerjevo "nedavno delovanje na družbenih medijih kršitev njihovih smernic". Dodali so, da bi se moral izogibati temu, da se postavlja na eno ali drugo stran pri političnih vprašanjih.


Spor je sprožil predvsem Linekerjev odziv na videoposnetek, v katerem je britanska notranja ministrica Suella Braverman predstavila načrte za ustavitev migrantov, ki z majhnimi čolni prečkajo Rokavski preliv.

Linekerju sta se v bran postavila še dva bivša angleška nogometaša in njegova sodelavca v oddaji Ian Wright in Alan Shearer. Wright je na Twitterju objavil, da zaradi solidarnosti ne bo prisoten v sobotni oddaji Match of the Day. Kmalu zatem se mu je s podobnim tvitom pridružil še Shearer.

Značke: lineker, bbc

Članki iz rubrike