Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Ekipa SN
Ekipa SN
17.02.2023 07:57:31
Deli članek:

Iličić? Iz Olimpije brez zadržkov o zvezdniku Maribora: Z njim sem sodeloval in brez zadržkov lahko ...

Domen Jančič

Iz ljubljanskega tabora pred večnim derbijem tudi o veliki okrepitvi Maribora.

Olimpija in Maribor sta se v letošnji sezoni Prve lige Telemach dvakrat pomerila, obakrat so zmagali Ljubljančani. A tokrat je podoba Mariborčanov precej boljša kot v jesenskem delu tekmovanja, obrambo zmajev pa bo ogrožal prvi zvezdnik Maribora in lige Josip Iličić.

Ljubljančani se zelo dobro zavedajo, kaj jih čaka, vseeno pa jim samozavesti ne manjka. "Vse, kar lahko rečem, je, da je vsaka stvar oziroma vsak posameznik, ki izboljša kakovost te lige in nogomet tukaj dvigne na višjo raven, več kot dobrodošel. Naj bo to nogometaš, ki okrepi našo ekipo, ali pa nekdo, ki bo okrepil vrste tekmecev. Imam dober odnos z drugimi trenerji v ligi, veliko se pogovarjamo in vesel sem, da med nami vlada tudi ta zdrava tekmovalnost, ki je nujna, če želimo na teh zelenicah spremljati še boljši nogomet. To je motivacija za vse nas. Imam pa seveda dovolj dela s svojo ekipo, da sem v tem trenutku osredotočen izključno na to, kar se dogaja pri nas. Drugo ni v mojih rokah," je v svojem slogu na vprašanje o odmevni okrepitvi rivalov oktobra odgovarjal Albert Riera. 

Prvi zvezdnik vijoličastih je večji del jesenskih obračunov – vključno z derbijem v Stožicah, ko je sicer uradno že bil nogometaš Maribora – izpustil zaradi poškodbe, prav tako pa je bil daleč od telesne pripravljenosti, s katero bi lahko zares vplival na mariborsko igro in rezultate. Danes je zgodba precej drugačna in v ljubljanskem taboru se pred nedeljo ukvarjajo tudi z vprašanjem, ki so si ga še pred kratkim zastavljali evropski velikani. Kako zaustaviti Josipa Iličića?

"Vsakodnevno seveda spremljam, kaj se dogaja v medijih, a posebne pozornosti Mariboru iskreno ne posvečam. O Josipu Iličiću je brezpredmetno izgubljati besede, imel sem privilegij, da sem lahko z njim tudi sodeloval, in brez zadržkov lahko rečem, da gre za nogometnega genija. Povsem pričakovano je, da je z njim Maribor boljši in da bo v spomladanskem delu prvenstva nevarnejši," priznava Mustafa Nukić, ki je z Iličićem pred debelim desetletjem sodeloval v vrstah Interblocka. Napadalec Olimpije je svoj debi na večnih derbijih dočakal v lanski sezoni in enega od njih z edinim zadetkom tudi odločil v prid zeleno-belih. Nukić hkrati zatrjuje, da mu Jojo kot posameznik pred nedeljskim derbijem ne povzroča skrbi. "Ravno na našem primeru smo skozi jesenski del sezone dobili odličen dokaz, da ekipa nikoli ni samo posameznik. Kvaliteta je pomembna, ampak v nogometu je ključ do uspeha kolektiv, vzdušje v ekipi, medsebojni odnosi. Tako tudi ne verjamem, da lahko Iličić predstavlja rešitev, ki bo vse obrnila na glavo. Maribor bo za kaj več potreboval še koga drugega, ne le Josipa, takšno je moje mnenje," pravi ljubljanska devetica.

CELOTEN ČLANEK IN VEČ O DOGAJANJU V OBEH TABORIH PRED VEČNIM DERBIJEM SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TURI NA TRAFIKA24.SI!