Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
16.02.2023 21:30:02
Deli članek:

Mlajši brat nekdanjega igralca Barcelone okrepil slovenskega prvoligaša

Luka Vovk

Kraševci so predstavili tri nove moči.

Tabor je drugi del prvenstva začeli na sijajen način, toda prepričljiva zmaga ob Kamniški Bistrici ni pomenila, da so v Sežani v preteklih dneh sedeli križem rok. Nikakor ne, še zlasti zadnji dan prestopnega roka so bili nadvse aktivni in medtem tudi potrdili prihode treh igralcev, ki jih bo imel na voljo Dušan Kosić.

Prva nova moč je 25-letni hrvaški vezist Denis Halilović, ki je doslej branil barve nizozemskega Den Boscha, pred tem je bil član danskega Esbjerga, v domovini igral za Istro, Lokomotivo in Rudeš. "Vesel sem, da sem se pridružil Taboru. Soigralci so me sprejeli lepo in upam, da bom v pomoč ekipi v nadaljevanju sezone," je povedal mlajši brat nekdanjega neizmerno velikega upa Alena Halilovića, ki so ga v mlajših letih pri južnih sosedih primerjali tudi z Lionelom Messijem. Navsezadnje je iz zagrebškega Dinama prestopil v Barcelono, a se njegova kariera naposled ni razvijala, kot so predvidevali mnogi strokovnjaki, trenutno je brez kluba.

Kraševcem se je pridružil tudi na Nizozemskem rojeni 23-letni liberijski branilec Mark Pabai, ki se že lahko pohvali s petimi reprezentančnimi nastopi. Nazadnje je bil član italijanskega Spala, pred tem je igral za Utrecht in Zwolle, od lanskega septembra je brez kluba. "Dal bom vse od sebe, da bomo skupaj dosegli zastavljene cilje," je dejal  po sklenitvi dogovora, v rdeče-črni opravi pa bo igral tudi 23-letni nigerijski krilni napadalec. Na sončno stran Alp se je preselil iz hrvaške Dubrave, pred podpisom pogodbe se je dokazoval na preizkušnji. "Rad bi se zahvalil Taboru, ker verjame vame in mi je ponudil priložnost. V Sežani sem zadovoljen, trenerski štab mi daje zagon, da se izboljšujem iz dneva v dan. Glavni cilj je zmagati čim več tekem ter si zagotoviti obstanek v ligi."