Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Ekipa SN
Ekipa SN
0 26.01.2023 09:37:17

Olimpija zahteva 2,5 milijona evrov za mladeniča, ki ni več njen! Primer je na Fifi, bundesligaš trdi, da ...

Martin Metelko
O primeru Jake Čubra Potočnika so kolegi s tiskane izdaje časopisa Ekipa SN pisali že večkrat, zato vam je zgodba na tej točki najbrž znana.

Mladi Brestaničan, ki je svoje prve nogometne korake naredil v Krškem, se je v prestolnico preselil sredi poletja leta 2019, postal je kapetan kadetske ekipe. Z zmaji je podpisal tudi svojo prvo profesionalno pogodbo in na glas razmišljal o tem, kako bo nekega dne v Stožicah zaigral za prvo ekipo zmajev. Nato je sledil preobrat. Visokorasli Posavec se je z družino odpravil v Nemčijo, za naslednjo postajo svoje mlade nogometne kariere je izbral FC Köln. Posel ni potekal gladko, klub je prepričan, da so razlogi zastopnice mladega nogometaša (njegove mame) za enostransko prekinitev pogodbe neupravičeni in da je ljubljanski klub zaradi tega utrpel škodo.

Primer je pristal v rokah pristojnih služb na Fifi, Čuber Potočnik pa medtem na nemških zelenicah vse bolj opozarja nase in kljub svojim rosnim 17 letom resno trka na vrata prve ekipe bundesligaša. Biser Olimpije je Kölnu dobesedno padel v roke, prišel je brez odškodnine, a Nemci zdaj ugotavljajo, da se Olimpija s tem nikakor ne namerava sprijazniti.



Kot je včeraj poročal nemški Bild, naj bi ljubljanski klub v tožbi, ki je zdaj na razsodišču krovne nogometne organizacije, zahteval kar 2,5 milijona(!) evrov odškodnine. Temu znesku naj bi dodali še dobrih 70 tisočakov za kompenzacijo treningov, prav tako pa pri Olimpiji zahtevajo, da Fifa nemškemu prvoligašu naloži prepoved sodelovanja na nogometni tržnici v naslednjih dveh prestopnih rokih. Prav ste prebrali, kazen je na las podobna tisti, ki v tem trenutku visi prav nad klubom iz slovenske prestolnice. Lani se je vodstvo Olimpije že sestalo s predstavniki Kölna, slednji naj bi za kompenzacijo ponudili 100 tisoč evrov, a je ljubljanski tabor to odločno zavrnil. Pri Olimpiji namreč zatrjujejo, da je ob koncu koledarskega leta 2021 v zmajevo gnezdo prispela ponudba za Čubra Potočnika – ponujena odškodnina naj bi znašala ravno toliko, kolikor v tožbi zahtevajo Ljubljančani.

Razsodišče bo svojo odločitev najverjetneje sporočilo v prvi polovici februarja, več o navedenih zahtevah Olimpije – vključno z odzivom iz Stožic – pa bo znanega že v prihodnjih dneh.

Značke: čuber, olimpija

Članki iz rubrike