sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

fake news mediji lazne novice pf Reporter.si

V slovenskih medijih ostajamo samo še mazohisti, ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

ro
ro
0 21.01.2023 16:33:16

V 1. SNL prihaja veliko trenersko ime, brat hrvaškega reprezentanta že prišel, nekdanji slovenski reprezentant v strokovnem vodstvu

Luka Vovk
Štirikratni prvaki so začeli novo obdobje.

Nogometaši Gorice so odigrali naslednjo v nizu prijateljskih tekem. Moči so merili ekipo Brinje Grosuplje, močno okrepljenega drugoligaša, ki ga v nadaljevanju prvenstva čaka ogorčen boj za obstanek, so ugnali z 1:0 (1:0), edini strelec je bil Alen Krajnc.

Za štirikratne prvake so dvoboj začeli Dajčar, Širok, Agić, Mevlja, Mlakar, Hrka, Jukić, Krajnc, Marinič, Vekić in Velikonja, v nadaljevanju so igrali še Likar, Andrejašič, Cerovec, Brekalo, Baruca, Ankrah, Ahmetaj, Juncaj, Leban in Iličić.

V modro-beli zasedbi se je predstavil nov obraz. Trener Miran Srebrnič bo lahko v nadaljevanju sezone računal tudi na Filipa Brekala, ki je jeseni s statusom posojenega igralca Dinama branil barve hrvaškega prvoligaša Varaždina. Zbral je šest nastopov, po vrnitvi v Maksimir pa se je tam zadržal le krajši čas in se odpravil v mesto vrtnic. Mlajšega brata hrvaškega reprezentanta Josipa Brekala, ki igra za Wolfsburga, a ga selektor Zlatko Dalić ni uvrstil na seznam za svetovno prvenstvo v Katarju, so modri prav tako posodili.

Zdi pa se, da je vse bližje uresničitev scenarija, ki smo ga na naši spletni strani napovedali že pred časom. Pred prihodom v klub, ki je s finančno injekcijo bodočega lastnika in zdajšnjega poslovnega partnerja Georga Juncaja začel novo obdobje, veliko trenersko ime; Edy Reja se je sestal s športnim direktorjem Admirjem Kršićem in trenerjem Miranom Srebrničem. "Gospod Reja je prišel pogledat, kako se pripravljamo. Za zdaj je šlo za prijateljsko nogometno druženje. Je velika osebnost, njegove izkušnje iz največjih klubov v Italiji pa so za nas neprecenljive. Bomo videli, kaj bodo glede sodelovanja z njim prinesli naslednji dnevi," je za Primorske novice povedal Admir Kršić in potrdil, da je nekdanji slovenski reprezentant novo ime v strokovnem vodstvu: "Za delo z napadalci se nam je pridružil naš nekdanji odlični igralec Aleksandar Rodić."

Članki iz rubrike