Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.12.2022 08:44:14
Deli članek:

Zapletlo se je: Mariborčani bi nadarjenega mladeniča spustili k rivalom, toda ...

alesfevzer.com

Kakšna bo 'usoda' Vida Kodermana.

Koprčani si še naprej prizadevajo, da bi v svoje vrste privabili Vida Kodermana, ki v Ljudskem vrtu že dalj časa zaman čaka na pravo priložnost. Športna direktorja Marko Šuler in Ivica Guberac se usklajujeta, kako si bosta kluba razdelila odškodnino pri naslednji prodaji 19-letnika.

Koderman je v Mariboru začel opozarjati nase, nato se je zaradi različnih okoliščin znašel na stranskem tiru. V Ljudskem vrtu nikakor več ne najde svojega mesta pod soncem, v drugem delu pretekle sezone je bil na 'dodatnem izobraževanju' v Sežani, strokovnjaki pa so si skoraj enotni, da gre za igralca z vznemirljivimi sposobnostmi. Ampak bolj ali manj je jasno, da pri Damirju Krznarju svojega statusa ne bo izboljšal, zato se spogleduje z odhodom.

V Novi Gorici ne skrivajo, da bi ga radi privabili v svoje vrste, v ekipi bi ga rad imel nov trener Radomelj Oliver Bogatinov, Kraševci se prav tako trudijo, da bi bil znova na voljo Dušanu Kosiću, ampak trenutno je najaktualnejša selitev v slovensko Istro. Takšnemu scenariju je naklonjen tudi mladi slovenski reprezentant, v štajerski prestolnici mu prav tako ne nasprotujejo. Vid Koderman, ki je do zdaj v prvoligaški druščini zbral 29 nastopov, ima sicer z vijoličastimi sklenjeno pogodbo do 31. maja 2025, a tokrat iz mesta ob Dravi naj ne bi odšel s statusom posojenega igralca. Glede na to, da aktualni prvaki nanj ne računajo kaj prida, odškodnina ne more biti pretirano visoka in dejstvo je, da si je v takšnih primerih najbolje zagotoviti delež od naslednje prodaje. In ravno to je glavna tema pogovorov med Markom Šulerjem in Ivico Gubercem. Športni direktor Maribora menda vztraja pri tem, da bi si kluba odškodnino delila v razmerju 50:50, nov snovalec kadrovske politike na Primorskem temu ni pretirano naklonjen. Po njegovem mnenju naj bi si Štajerci nameravali prisvojiti prevelik delež, na Bonifiki so se bojda pripravljeni odreči 30 odstotkom nadomestila za obetavnega levega bočnega branilca (70:30).