Barvanje 8-okt20 Svet24.si

Kislica že stoletja slovi kot naravno zdravilo za...

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

Alen Šalinović Njena.si

Skrito v raju: Igralec ponosen na odraslo hčer

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

nu
nu
0 29.12.2022 07:36:37

Rdeči karton za Neymarja! Poglejte to noro simuliranje, o katerem govori cel svet (video)

Profimedia
Po premoru zaradi svetovnega prvenstva se je nadaljevalo tudi francosko prvenstvo.

Vodilni Paris Saint-Germain je z 2:1 premagal predzadnji Strasbourg.

PSG, ki je pred tekmo objavil podaljšanje pogodbe z italijanskim vezistom Marcom Verrattijem do leta 2026, igral pa brez novopečenega svetovnega prvaka Lionela Messija, je imel kar nekaj težav s Strasbourgom. Povedel je sicer v 14. minuti, ko je Marquinhos zadel po podaji Neymarja.

Marquinhos je v 51. minuti nato dosegel avtogol, za nameček pa je Neymar v 62. minuti zaradi simuliranja dobil drugi rumeni karton in moral iz igre. Parižani, ki so kljub igralcu manj imeli več kot 70 odstotkov časa žogo v posesti, so do zmage prišli v 95. minuti, ko je najstrožjo kazen uspešno izvedel Kylian Mbappe, s 13 goli prvi strelec lige. Parižiani so sicer od 62. minute tekme igrali brez Neymarja, ki je dobil drugi rumeni karton zaradi simuliranja v kazenskem prostoru. 

V Ajacciu je edini gol na tekmi dosegel Youcef Belaili, ki je v 40. minuti izkoristil enajstmetrovko. Angers, pri katerem je Miha Blažič igral celo tekmo, tako še naprej zaseda zadnje mesto z osmimi točkami, medtem ko jih ima Ajaccio, ta je bil na tekmi sicer statistično nekoliko slabši, po novem 15.

Na drugi popoldanski tekmi sta se Troyes in Nantes razšla z 0:0. Auxerre je doma z 2:3 izgubil proti Monacu, pri čemer je 17-letni strelec dveh golov Eliesse Ben Seghir zmagovitega dosegel v 85. minuti.

Clermont je z 0:2 klonil pred Lillom, Brest pa pred Lyonom z 2:4.

V četrtek bodo še tekme Lorient - Montpellier, Reims - Rennes, Marseille - Toulouse in Nice - Lens. Slednji je najbližji zasledovalec PSG, za njim zaostaja za osem točk.

Značke: neymar, psg

Članki iz rubrike