Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
27.12.2022 09:11:28
Deli članek:

NZS bo med klube razdelila 1.675.000 evrov! Denar bodo dobili vsi z izjemo Mure ...

Reuters

Solidarnostna sredstva Uefinih klubskih tekmovanj za delo z mladimi.

S sedeža NZS so sporočili, da so člani IO potrdil način razdelitve finančnih sredstev iz naslova solidarnostnih sredstev Uefinih klubskih tekmovanj za delo z mladimi za tekmovalno sezono 2021/22. Teh sredstev za tekmovalno leto 2022/23 je 1.675.000 evrov, med klube se bodo razdelila po naslednjem ključu: klubom, katerih ekipe nastopajo v 1. SNL, in klubom 1. SML/SKL, ki nimajo članske ekipe v 1. SNL, se dodeli 80 odstotkov skupnega zneska oziroma 1.340.000 evrov, kar pomeni, da vsak klub prejme 95.714,29 evra, in sicer Krka, Ilirija, Nafta, Brinje Grosuplje, Aluminij, Koper, Gorica, Bravo, Celje, Domžale, Maribor, Radomlje, Olimpija in Tabor.

Marsikdo je presenečen, ker na omenjenem seznamu ni Mure, toda do sredstev so upravičeni klubi, ki niso tekmovali v skupinskem delu evropskih pokalov. Soboški črno-beli so v pretekli sezoni seveda igrali v skupinskem delu konferenčne lige in bili za to bogato nagrajeni, obenem je dosežek Prekmurcev povečal finančno pogačo za preostale klube na sončni strani Alp. Če zasedba iz Fazanerije ne bi postavila novega mejnika, bi bilo sredstev iz Nyona precej manj ...
Klubom 2. SML/SKL (vzhod in zahod) se dodeli 20 odstotkov skupnega zneska oziroma 335.000 evrov, kar pomeni, da vsak klub prejme po 17.631,58 evra. Omenjeni klubi so Fužinar, Bistrica, Drava, Dravograd, Krško, MB Tabor, Rudar Velenje, Šampion, Veržej, Brežice, Triglav, Dekani, Ivančna Gorica, Primorje, Dren Vrhnika, Interblock, Lesce, Dob in Šenčur.

Najprej 50 odstotkov

"V skladu z razvojnimi programi NZS in Uefe ter sistemom licenciranja klubov morajo biti sredstva iz naslova Uefinih solidarnostnih sredstev namenjena za izvajanje mladinskih programov, plačilo trenerjev mlajših selekcij in vodij mladinskih programov. Glede na navedeno se prejeta Uefina sredstva v višini 50 odstotkov prenakažejo upravičencem predvidoma januarja leta 2023, preostalih 50 odstotkov pa šele po izvedeni kontroli namenske porabe sredstev do konca tekmovalne sezone 2022/23. Prejemniki sredstev morajo na NZS dostaviti finančna in vsebinska poročila o porabi solidarnostnih sredstev za izvajanje mladinskih programov. V primeru, da posamezni klub, prejemnik sredstev, ne uspe ustrezno izkazati namenske porabe za predvidene namene, le ta ni upravičen do prejema sredstev in jih lahko NZS zahteva nazaj. Vrnjena oziroma nerazporejena sredstva se lahko ponovno prerazporedijo drugim klubom upravičencem po predhodnem soglasju Uefe," je pojasnila NZS.