atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
18 28.11.2022 13:23:32

Olimpije ni kupil Delius?! Mandarić udaril z vso silo po Deliusu in slovenskemu gospodarstvu! V ozadju so ...

alesfevzer.com
Kdo stoji za nakupom ljubljanske Olimpije?

Milan Mandarić je preteklost Olimpije, čeprav vse od prodaje zatrjuje, da zgodba še ni končana in da mu nemški poslovnež Adam Delius dolguje še okrogel milijon evrov. Kaj je res in kaj ne, bo odločilo sodišče, zdaj pa je ameriško-srbski poslovnež znova razburkal slovensko nogometno javnost.


Mandarić je za srbski RTS postregel s precej pogumnimi trditvami, ki pa so (zaenkrat) ostale brez prave obrazložitve. Tokrat prsta ni uperil le v »nesposobnost« svojega naslednika, pač pa je namignil, da Adam Delius niti ni človek, ki v zmajevem gnezdu dejansko odloča. "Nisem prepričan, da je Olimpijo dejansko kupil ta Nemec. Mislim, da v resnici za vsem tem stojijo neki slovenski poslovneži. Še vedno mi niso plačali vsega," je srbskim medijem povedal Mandarić.

"V Sloveniji sem vložil okrog 50 milijonov evrov. Tja sem prišel iz klasičnega zahodnega kapitalističnega sistema, s seboj sem prinesel navade iz tistega okolja, v Sloveniji pa je vse to trčilo z lokalnimi poslovnimi pravili. Velik del te moje naložbe je tako propadel zaradi korupcije v gospodarstvu. Slovenija ni moderna evropska država, še vedno je del Balkana," še pravi 84-letni poslovnež in dodaja, da ima v Sloveniji še vedno odprtih pet projektov: "Skušal jih bom uresničiti, da premagam slovensko korupcijo in rešim te posle."

Članki iz rubrike