Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 13.11.2022 19:46:33

Prekmurci zanesljivo do novih treh točk

Mura : Gorica
Aleš Cipot
Nogometaši Mure so v 17. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico z 2:0 (1:0).

* Stadion Fazanerija, sodniki: Kondić, Mikača, Vojska.
* Strelca: 1:0 Bobičanec (9.), 2:0 Šroler (58./11 m).
* Mura: Mihelak, Sadriu, K. Cipot, Balažic, Beganović, Maruško (od 24. Šroler), Bobičanec, Šimkus (od 85. Kozar), Klepač (od 71. Pucko), T. Cipot (od 71. Kuzmić), Shabanhaxhaj (od 71. Petković).
* Gorica: Likar, Cerovec, Hrka, Agić, Urbančič, Klinar (od 36. Krajnc), Ankrah, Petrović (od 73. Ahmetaj), Jukić (od 81. Bešir), Vekić (od 81. Marinič), Velikonja (od 81. Iličić).
* Rumeni kartoni: Beganović; Jukić, Ankrah, Petrović, Agić.
* Rdeči karton: /.

Čeprav so Sobočani pogrešali prvega strelca lige Mirlinda Dakuja in kapetana Žigo Kousa, so v dvoboju s predzadnjo Gorico, ki je brez zmage od 9. kroga, vpisali vse tri točke. Te so jih pred reprezentančnim premorom prvič v sezone zavihtele na tretje mesto na lestvici (višje, na drugem mestu, je bila Mura le po 15. krogu), kjer imajo točko več od Kopra in eno manj od Celja. Daleč spredaj je Olimpija, ki ima 13 točk več od Celjanov.

mura, gorica, navijači, tribune
Mura : Gorica
Aleš Cipot


Uvod tekme ni ponudil veliko razburjenj, velja omeniti napad Gorice v osmi minuti, ki se je končal z zgrešenim strelom Etiena Velikonje. Takoj zatem pa je sledilo veselje domačih, saj je Luka Bobičanec zadel za 1:0, potem ko je natančno meril z roba kazenskega prostora.

Le malce zatem je goriški vratar Uroš Likar imel kar nekaj sreče, da je zadržal žogo pred golovo črto po strelu Mihaela Klepača, le nekaj trenutkov zatem pa je po dolgi podaji z leve strani v kazenski prostor žoga prišla do Kaija Cipota, ki jo je spravil v mrežo, a je Var pokazal prepovedan položaj.

V 17. minuti je bil na drugi strani znova Velikonja v ugodnem položaju v kazenskem prostoru, vendar je žogo neoviran poslal visoko čez vrata. Tudi Klepač pri Muri je v 19. minuti zgrešil cilj s strelom z leve strani.

Pozneje se je dogajanje malce umirilo, tudi pritisk Mure ni bil več tak kot v uvodnem delu polčasa, posledično pa tudi prave nevarnosti ni bilo. V 43. minuti pa je Klepač spet po levi strani prišel pred vrata Gorice, a zadel le zunanji del mreže.

V 47. minuti je Bobičanec nevarno podal s prostega strela pred gol, a trem igralcem Mure ni uspelo priti do žoge. V 50. minuti pa so Novogoričani sprožili prvi strel v okvir vrat, vendar je bil Klemen Mihelak dobro postavljen po strelu Ahmeda Ankraha.

Naslednji pri Muri je nenatančno meril Dardan Shabanhaxhaj, v 57. minuti pa je Mura po posredovanju Vara dobila najstrožjo kazen, ko je Tino Agić za dres v kazenskem prostoru vlekel Kaija Cipota. Z bele pike je streljal Martin Šroler in z nizkim in natančnim strelom zadel za 2:0 v 58. minuti.

Po mirnejšem nadaljevanju je Šroler poskusil od daleč 20 minut pozneje, vendar je Likar žogo ukrotil, Gorici pa kljub trudu in večji posesti žoge ni več uspelo sestaviti pravega napada.

Mura bo v 18. krogu 30. novembra gostovala v Kopru, Gorica pa bo gostila Tabor.

Značke: nogomet, dp, mura

Članki iz rubrike