škof, Trst, Enrico Trevisi Svet24.si

Papež Frančišek prihaja na obisk v Trst, ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

rok snežič Necenzurirano

Računsko sodišče razkrilo, kdo je največji ...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

nu
nu
1 08.11.2022 09:33:54

Od polne mariborske blagajne do hudih finančnih težav! Kako je to možno? Zahović pojasnil vse ...

Kam je šel ves denar, ki ga je imel Maribor na voljo po odhodu Zlatka Zahovića?

Včeraj se je v oddaji Pod prečko na slovenski športni televiziji Sportklub zgodilo težko pričakovano soočenje. V studiu sta se srečala Zlatko Zahović in Marko Šuler, ki sta spregovorila o aktualnem dogajanju v klubu in vseh težavah, s katerimi se soočajo vijoličasti. Nekdanji športni direktor je vodstvu kluba javno očital, da delajo velike napake, tarča očitkov je bil tudi aktualni športni direktor. Eno večjih težav predstavljajo tudi finance, ki v času Zahovića niso bile težava, zdaj je slika drugačna. Kaj se dogaja?


"Ko sem prišel v klub, je bil Maribor na robu prepada oziroma finančnega zloma. Kljub temu smo zabeležili številne uspehe, moja zapuščina pa je 16 lovorik, dvakrat smo igrali v ligi prvakov, trikrat v ligi Europa, enkrat prezimili v Evropi in polna blagajna. To je bila moja zapuščina, želim si, da bi to za seboj pustil vsak naslednik. Zapuščina je zelo pomembna, jaz sem na svojo zelo ponosen," je iskreno dejal Zahović. Toda leto in pol po njegovem odhodu so se stvari obrnile, Maribor se je znašel v finančnih težavah. Kam je šel ves denar v tem relativno kratkem času?

"To je vse preverljivo. Maribor ni prišel v Evropo, izgubil je proti Colerainu in izpadel. Maribor je spremenil ekipo, kar seveda stane. Klub vsako leto odda finančno poročilo, kjer se vidi vse. Vse te spremembe so stale 8 milijonov evrov, blagajna pred tem ni bila prazna, v njej je bilo 10 milijonov evrov," je pojasnil Zahović.

Značke: zahović, maribor, šuler

Članki iz rubrike