oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

rb
rb
1 19.10.2022 09:19:27

Tio Cipot ima novega snubca iz soseščine ... Velikan je v Fazanerijo že poslal svojega oglednika!

Aleš Cipot
Obetavni 19-letni vezist igra vse bolje.

Da je velik talent, da ima nekaj več, že dolgo ni skrivnost, a bržčas so le redki pričakovali, da bo Tio Cipot tako kmalu imel tako pomembno vlogo v najboljši enajsterici Mure. Pri 19 letih se ne boji prevzeti odgovornosti, tudi v spopadu z Radomljani je bil na visoki ravni. Bil je razigran in dovolj odgovoren, nadvse obetavno podobo je oplemenitil z golom in podajo; v deveti minuti je zatresel mrežo za vodstvo z 2:0, naposled je v ogenj poslal Mirlinda Dakuja, ki je zadel za končni izid in razblinil morebitne dvome o zmagovalcu.
Krivulja njegovih iger se vzpenja in ker dober glas seže v deveto vas in še dlje, je vzbudil pozornost marsikaterega evropskega kluba, ki ga je vzel pod drobnogled oziroma je debelo podčrtan v beležkah njihovih oglednikov. Poročali smo že, da so ga med drugim 'opazili' v Københavnu in da ga je vodja oglednikov 14-kratnih danskih prvakov v Fazaneriji spremljal v obračunu s Celjani. S kakšnimi vtisi se je vrnil domov, lahko le ugibamo, zato pa smo iz zelo zanesljivega vira izvedeli, da 'teren' za morebitni prihod prekmurskega upa pripravlja tudi avstrijski velikan. V nedeljskem večeru je bil Tio Cipot pod drobnogledom predstavnika dunajskega Rapida, ki že ima slovenski pridih po zaslugi Dejana Petroviča. Nekdanjega vezista Aluminija sicer že nekaj mesecev ni na igrišču. Maja je imel veliko nesrečo, hudo se je poškodoval in je moral zaradi strgane križne vezi na operacijo, ampak obetavno je spoznanje, da okrevanje menda poteka celo hitreje, kot so predvidevali zdravniki, ekipi naj bi se v polnem obsegu vadbe spet pridružil januarja.
Da je Rapid, ki je v play-offu za konferenčno ligo doživel šok proti Vaduzu – pred tem je zasedba iz Lihtenštajna izločila tudi Koprčane –, ki je dodobra pretresel klub, v Fazanerijo poslal svojega odposlanca, nikakor ni presenečenje. Športni direktor zeleno-belih je namreč nekdanji trener Olimpije Zoran Barišić in dejstvo je, da slovensko prizorišče odlično pozna oziroma zelo hitro dobi (ali si priskrbi) mnoge koristne informacije. Težko mu kaj uide. Tudi igre Tomija Horvata v dresu Sturma so pravšnje priporočilo in gotovo bodo Dunajčani otroka Mure spremljali še v prihodnje. Ali bodo naposled v Mursko Soboto poslali ponudbo in ali bo prišlo do konkretnih pogovorov za morebitni prestop, je težko predvidevati, toda trenutno stanje je takšno, da bi se to skoraj moralo zgoditi, kar pa seveda ne pomeni, da bo sklenjen tudi dogovor. Ker Rapid in København nista edina, na vrata Fazanerija bo potrkal še marsikdo ...

Članki iz rubrike