Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
0 02.10.2022 13:28:04

To postaja nočna mora Mure! Kaj pravi trener in ali so bile Domžale oškodovane? (video)

alesfevzer.com
Nogometaši Mure in Domžal so se razšli brez zmagovalca.

Nogometaši Domžal in Mure so odigrali še eno nadvse zanimivo tekmo. Ni bila tako spektakularna, kot je bila v prvi četrtini prvenstva v Fazaneriji, ampak čeravno kakovost morda ni bila na želeni ravni, je bila tudi ob Kamniški Bistrici gledljiva in dovolj dinamična, naposled je vnovič postregla še s pridihom drame. Prekmurci so se dvakrat vračali po zaostanku in se porazu izognili v zadnjih sekundah, a pri izidu 1:1 niso realizirali najstrožje kazni, glede na potek dogodkov na vzorno pripravljeni zelenici je razplet z delitvijo plena pravičen.

Matej Podlogar je po napaki v gostujoči obrambi poskrbel za vodstvo rumenih, ki ga je ekspresno hitro izničil Tio Cipot, nakar so gostje po uri igre na voljo imeli enajstmetrovko. Odgovornost je prevzel najboljši strelec Mirlind Daku, ki se je žogi približeval z zdaj že značilnim 'drobničenjem korakov' in sprožil preslabo za Ajdina Mulalića, ki je kosovskemu napadalcu enajstmetrovko obranil tudi že v drugem krogu v Murski Soboti, a je sodnik takrat zahteval ponovitev, nato je zadel Luka Bobičanec.

Kazen za zgrešeno je bila kakopak vzgojna, v 77. minuti so varovanci Simona Rožmana še drugič vodili. Arnel Jakupović je s prostega strela z desne strani odlično podal pred vrata, med prerivanjem sta padla Kai Cipot in Christian Schoissengeyr, dovolj spreten v gneči pa je bil Ivan Durdov in z glavo zadel v polno za navdušenje na tribunah, nakar je moral v končnici predčasno z igrišča. Da bi onemogočil hitro organizacijo soboškega napada, je globoko na gostujoči polovici s prekrškom zaustavil Kaija Cipota. To je storil na nespameten način, a vendarle se zdi, da je bila rdeča kazen prestroga. Nepotrebna. Novogoriški delivec je 22-letnemu Dalmatincu sicer najprej pokazal rumeni karton, toda po opozorilu iz VAR-sobe in ogledu posnetka je spremenil odločitev … So dvakratni prvaki neupravičeno ostali brez odličnega napadalca?

Prekmurci so seveda vse stavili v napad. Drugega jim pač ni preostalo in v zadnjih sekundah štiriminutnega dodatka dosegli namen. Dardan Shabanhaxhaj je podal v 'srce' domačega kazenskega prostora, kjer je bil Mirlind Daku višji od Christiana Schoissengeyrja in žoga je končala v desnem zgornjem kotu v tem primeru nemočnega Ajdina Mulalića. Kosovski napadalec se je odkupil za zgrešeno najstrožjo kazen, ki postajajo soboška nočna mora. "Mura je bila pri izvajanju enajstmetrovk vedno odlična, v preteklem obdobju od štirih nismo realizirali treh. Če upoštevamo še razveljavljeno v prvi četrtimi prvenstva prav tako proti Domžalam, celo štiri od petih. To je res katastrofalen učinek, to bomo morali popraviti, ampak vseeno menim, da gre za splet okoliščin. Imamo dobre izvajalce in prepričan sem, da bo v prihodnje boljše," je ob tem povedal trener Damir Čontala.

Članki iz rubrike