franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
48 28.09.2022 20:56:53

Nekdanji nogometaš Evertona in reprezentant Rusije vpoklican v vojsko

Profimedia
Tudi ruski športniki nimajo imunitete.

Ruski predsednik Vladimir Putin je pred nekaj več kot tednom dni napovedal delno vojaško mobilizacijo. Za začetek naj bi mobilizirali okoli 300.000 rezervistov.

Kmalu potem je ruski Sport Express poskušal razložiti, kako bo Putinova odločitev vplivala na ruske športnike oziroma ali obstaja možnost, da kateri od njih na domači naslov dobi poziv v vojsko. Naj spomnimo, številni ukrajinski športniki so se že pred meseci pridružili ukrajinski vojski, bodisi prostovoljno, bodisi v okviru vsesplošne mobilizacije.



Zdaj se je v ruskih medijih pojavila zgodba o prvem športniku, ki je prejel poziv za odhod v vojno. Gre za 37-letnega Diniyarja Bilyaletdinova, nekdanjega nogometaša Evertona in ruske reprezentance, za katero je v karieri zaigral 46-krat, med drugim je bil tudi član prve postave v dodatnih kvalifikacijah za SP 2010, ko so Rusi morali priznati premoč Sloveniji Matjaža Keka.

Njegov oče Rinat je za BIA Novosti potrdil prejem poziva. "Dinjar je prejel poziv. Težko je govoriti o tem, kaj čutimo. Res je, da ni služil vojaškega roka, je pa svojo vojaško dolžnost opravljal na drugačen način. Bilo je pred 19 leti. Prisegel je in služil je vojsko na športnem igrišču. Edino mi ni jasno kako je bil on kot 37-letnik lahko vpoklican v vojsko, če zakon pravi, da se k mobilizaciji kliče le moške do 35 let,« se je samospraševal Diniyarjev oče Rinat.

Članki iz rubrike