stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
1 25.09.2022 13:06:42

Pavlin ostro udaril po Hrvatih v slovenskih klubih: To je zaskrbljujoče, domači fantje so ...

Jurij Kodrun
Direktor reprezentanc Miran Pavlin se ni zadrževal.

Nekdanji slovenski reprezentant, danes pa direktor reprezentanc Miran Pavlin, je v intervjuju za Sportklub spregovoril o številnih temah. Dotaknil se je tudi slovenskih klubov, ki so nastopali v Evropi. In izpostavil dejstvo, ki je po njegovem mnenju pereč problem slovenskega klubskega nogometa - preveč nekakovostnih tujcev, v prvi vrsti Hrvatov, ki odžirajo mesta talentiranim Slovencem.

"Imamo to srečo, da je Uefa ustanovila konferenčno ligo. Tekmovanje, ki prvaka dolgo vleče v Evropi, z dvema tekmami si v skupinskem delu. Letos je Mariboru nekaj zmanjkalo, v osmih tekmah so dosegli samo dva zadetka, kar je premalo za evropsko jesen. Mura je lani dokazala, da je konferenčna liga pravzaprav ustvarjena za lige, kakršna je slovenska. Tudi finančno je seveda za slovenske klube zelo donosna in mamljiva. Nujno bi bilo, da imamo v Sloveniji klub, ki igra v evropski jeseni," je najprej dejal o nastopih slovenskih klubov v Evropi.

Nato pa nadaljeval v bolj ostrem tonu: "Še bolj kot to, me motijo nenehni prihodi povprečnih tujcev, še posebej iz Hrvaške. Izvedli smo raziskavo in ugotovili, da je v poletnem prestopnem roku v prvo in drugo slovensko ligo prišlo 75 igralcev s Hrvaške. To je zaskrbljujoče. To niso nogometaši najvišjega kakovostnega razreda in domači fantje so boljši od njih. Jim pa moramo ponuditi priložnost in jim pokriti hrbet takrat, ko kakšne tekme ne odigrajo najbolje."

Članki iz rubrike