stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 24.09.2022 09:52:01

Olimpijo kupuje Manchester City!? V Ljubljani je odjeknila bomba, navijači sanjajo velike sanje!

ALESFEVZER.COM
Po kuloarjih kroži neverjetna govorica.

Marsikaj pri Olimpiji je pod preprogo pometla nepričakovana rezultatska serija, a velik del podpornikov kluba v ozadju še vedno bije bitko z vodstveno garnituro. Da bodo odšli zlepa ali zgrda, so jim tudi s tribun Fazanerije sporočili Green Dragonsi, kmalu zatem pa je na družbenem omrežju Twitter veliko pozornosti požel namig, kako bi lahko do tega odhoda tudi dejansko prišlo. Zeleno-beli klub iz prestolnice naj bi se znašel na radarju City Football Groupa (CFG). Tiste skupine, ki se ponaša z lastništvom nogometnih klubov po ZDA, Avstraliji, Indiji, Japonski, Španiji, Urugvaju, Kitajski, Belgiji, Franciji, Italiji ... Njen kronski dragulj pa domuje na Etihadu v Manchestru. 

Ta CFG naj bi zdaj zanimala tudi naložba v zmajevo gnezdo. Čeprav se za slovenski klubski nogomet karkoli podobnega zdi daleč od realnosti, si je skupina z malho brez dna podobne »ekspedicije« že privoščila. Navsezadnje je pod njenim okriljem Lommel; belgijsko mesto ima dobrih 30 tisoč prebivalcev, klub je bil na novo ustanovljen leta 2003, zgodovina njegovih predhodnikov je sicer nekoliko daljša, nikoli pa ta belgijski predstavnik ni zaigral v prvoligaški konkurenci. Do leta 2020 ni bilo konkretnih razlogov, da bi kdorkoli zunaj belgijskih nogometnih krogov sploh vedel za obstoj kluba, danes pa ima v svojih vrstah tri nogometaše, katerih vrednost presega milijon evrov, in trenutno zaseda drugo mesto v drugoligaški konkurenci.

Potencial Olimpije se vsaj na papirju zdi neprimerno večji. Stiki naj bi bili navezani, a ne med ljudmi, ki bi lahko o čemerkoli dejansko odločali. Ob vsem tem najbrž ni nepomembno, da ima svoje povezave z Etihadom tudi Albert Riera in da je na rezultate Olimpije zaradi tega precej bolj pozoren tudi marsikdo v tujini. Vprašanje pa je, ali je ta pozornost dovolj, da bi se razočaranemu delu navijačev uresničila želja iz Fazanerije; trenutno vodstvo izhoda iz kluba do zdaj ni iskalo za vsako ceno.

Značke: olimpija, city, riera

Članki iz rubrike