stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 23.09.2022 14:55:56

Ko je Lewandowski na sramotilni steber postavil 'klavca', sta mu odgovorila on in tudi njegova mama !?!

Profimedia
Poljski napadalec Robert Lewandowski velja za enega najboljših na svetu, zato je praktično na vsaki tekmi tarča nasprotnih branilcev.

Ko so po novem igralca Barcelone, sicer pa dolgoletnega člana Bayerna, vprašali, kdo od branilcev je bil do njega najbolj brutalen, je bil odgovor peresno lahek. Kot največjega 'mesarja' ali kar 'klavca' je izpostavil perujskega nogometaša Carlosa Zambrana.

Danes 33-letni branilec je med letoma 2012 in 2016 nosil dres Eintrachta iz Frankfurta, pred tem tudi Schalkeja, trenutno pa je član Boce Juniors. "Bil je nek igralec Eintrachta, pisal se je Zambrano. Južnoameričan. Sploh ga ni zanimala žoga, želel me je le poškodovati. To se je videlo od daleč. Takrat sem se močno razburjal, ker sodniki tega niso opazili. Zambrano pa mi je želel zlomiti nogo," je razlagal Lewandowski.


Na odgovor Perujca ni bilo treba dolgo čakati. "Dragi Robert. Hvala ti, ker se me spomniš. Kot dobro veš, je to nogomet, prijatelj moj. Vedno igramo trdo, brez izjeme, pogosto del naših življenje pustimo na igrišču, nikoli pa nismo zlonamerni. Smo profesionalci in igramo športno. Spoštujem te kot prijatelja. V veliko čast mi je bilo, da sem igral proti tebi. Želim ti veliko uspeha."

In to ni bilo vse, oglasila se je tudi mama Zambrana in sinu sporočila: "Ponosna sem, ker se te je najboljši napadalec na svetu spomnil. On ceni tvojo veličino v bundesligi. Nikoli ga nisi poškodoval, obenem mu nikoli nisi pustil, da ob tebi doseže zadetek."

Ko je branil barve dortmundske Borussie in Bayerna, se je Lewandowski petkrat soočil s perujskim branilcem, vendar res na teh tekmah ni uspel doseči zadetka.

Članki iz rubrike