Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

rb
rb
0 16.09.2022 12:31:59

Močno orožje Mure o Olimpiji, črno-beli slačilnici, futsalu in ... tetovažah! Ne boste verjeli, koliko jih ima

Aleš Cipot
Martin Šroler je spregovoril o prihajajočem derbiju in še čem.

Vložek je bil velik, po nekoliko slabšem obdobju si črno-beli spodrsljaja proti Kopru skoraj niso smeli privoščiti. Čeprav o tem na glas niso govorili, se je bilo pritisku uspeha nemogoče izogniti, kar je v določeni meri vsekakor vplivalo na izvedbo. "Vsaka tekma je pomembna, o tem ni dvoma. To je osnovno vodilo. Dejstvo je, da smo na gostovanju v Novi Gorici želeli več, hoteli smo ves izkupiček. Namena žal nismo uresničili, a na srečo nam je to uspelo proti Kopru in verjamem, da je to začetek uspešnega niza. Da ne bo več velikih padcev, da se bomo izognili nihanjem." Teh je bilo v prvi četrtini prvenstva preveč, o razlogih je mogoče slišati takšna in drugačna mnenja. "Ne vem, kaj bi rekel. Morda je to odvisno od dneva, od terena ... Nimam pojma. Preprosto se zgodi, da je enkrat malce slabše, spet drugič malce boljše, toda spet bom ponovil, da močno upam, da smo v soboto začeli zmagoviti niz. Da smo s padci opravili," je odločen 23-letni Hrvat.



V slačilnici ne vidim problema


Slišati je bilo namigovanja, da ozračje v ekipi morda ni (več) takšno, kot bi moralo biti. "Vsi se razumemo, družimo se tudi izven igrišča. Vse je v redu. Ne, jaz problema v slačilnici ne vidim," meni Martin Šroler, ki se skupaj s soigralci pripravlja na naslednji velik in pomemben izziv. V soboto zvečer v prekmurski nogometni hram prihaja Olimpija na čelu z Albertom Riero. "Na nasprotni strani bo top ekipa, kar zelo nazorno razkriva njen položaj na lestvici. Ampak ta teden smo zelo dobro trenirali, nadaljevali smo v ritmu iz prejšnjega. Imamo dovolj kakovosti in verjamem, da bomo premagali Ljubljančane ter osvojili vse tri točke. Tega smo gotovo sposobni."
Zmaji prihajajo na ravnico po prvem porazu, ki so ga doživeli po izjemni seriji. Kar osem preizkušenj so bili nedotakljivi, v knežjem mestu so pokazali ranljivost in samo v enem polčasu dobili kar štiri gole. "Mogoče jim je to vzelo nekaj pozitivnosti, ki so jo imeli in je posledično vplivalo na samozavest. Ampak na to se ne smemo ozirati, to ne spreminja spoznanja o moči Olimpije. Čaka nas zahteven spopad, v katerem želimo pokazati, da smo dobri. In osvojiti točke," poudarja Martin Šroler.
Po prvem krogu je ostalo tudi nekaj neporavnanih računov. Zlasti v prvem polčasu v Stožicah so bili varovanci Damirja Čontale veliko boljši od gostiteljev, v popolnosti so nadzirali potek dogodkov, vendar tega niso izkoristili, v nadaljevanju so bili kaznovani za neučinkovitost. "Drži, po prikazanem bi si zaslužili več, a nismo uresničili priložnosti, ki smo jih pripravili. Tako kot jih ni Koper v našem medsebojnem dvoboju. Nogomet ti enkrat vzame, enkrat da, in verjamem, da nam bo dal tudi proti Olimpiji. Da, prav gotovo sem optimističen," pravi napadalno usmerjeni vezist in upa, da bo svoje dodala še spodbuda s tribun. "Če bodo polne, bi to še dodatno vplivalo na našo motivacijo. Podpora navijačev nam pomeni ogromno. Vedno in povsod. Z njo je lažje igrati in seveda si želim, da bi jo imeli tudi v dvoboju z Olimpijo. Naredili bomo vse, kar je v naših močeh, da bi naše privržence zadovoljili z igro in rezultatom."

mura, koper
Aleš Cipot

Futsal in 60 tetovaž

Naš sogovornik je do zdaj med elito na sončni strani Alp zbral 23 nastopov in dosegel štiri gole, mnogi pa ne vedo ali pa so pozabili, da je debitiral že pred več kot petimi leti. V rumeno-modrem dresu Kopra. Zgodilo se je 27. maja 2017 na domači tekmi z Gorico, priložnost mu je namenil Igor Pamić. "Bil sem član mladinske selekcije v Veliki Gorici, ko se mi je ponudila možnost za preizkušnjo na Bonifiki, kjer sem ostal šest mesecev. Igral sem za ekipo U-18 in dočakal tudi ognjeni krsti pri članih, toda potem je klub šel v stečaj in tako se je moja koprska zgodba končala," je Martin Šroler zavrtel film nekoliko nazaj, nato je to storil tudi zaradi futsala, ki se ga je v nekem obdobju lotil precej resno. Nekateri so predvidevali, da bo imel na parketu lepo kariero. "Ah, saj ni bilo nič pretirano resnega. V prvi vrsti je bil to užitek, poleti in pozimi sem se rad udeleževal turnirjev. Šest mesecem sem treniral v Nacionalu, ki je takrat v futsalu veljal za pojem. V klubu so razmišljali celo o možnosti prihoda Ricardinha, ampak na koncu sem se vendarle odločil, da se bom raje posvetil nogometu."
Posvetil pa se je tudi tetovažam ... "Joj, tetovaže! Kaj naj rečem? Naredil sem prvo, bila mi je všeč in tako se je vse skupaj nadaljevalo. Precejšen del zaslug za to ima moj takratni soigralec pri Gorici Joey Suk, on me je navdušil," je pojasnil Martin Šroler, ki je po številu tetovaž najbrž rekorder na slovenskem prvoligaškem prizorišču. "Če štejem vsako posebej, jih imam gotovo vsaj 60,« razkriva eden od adutov Mure, ampak ni še konec. »Ena od idej je, da bi bil potetoviran po celem telesu. Z izjemo glave. Bomo videli, časa je še dovolj."

Članki iz rubrike