Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
6 04.09.2022 12:30:05

Ufff, kako je udaril! Kronaveter 'ubil' svoje soigralce: Če ne, nimaš kaj iskati v Mariboru!

Grega Wernig
Rok Kronaveter je bil po tekmi s Taborom izjemno besen.

Po koncu tekme med Mariborom in Taborom je na novinarsko konferenco kot predstavnik vijoličastih nogometašev prišel izkušeni Rok Kronaveter. Ta je skoraj lastnoročno preprečil novi poraz Štajercev, potem ko je ob zaostanku Maribora z 0:2 najprej zabil gol za 1:2, nato še asistiral Janu Repasu za izenačenje na 2:2. Ob tem je dosegel še en gol, ki je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. 

Rok Kronaveter je bil na novinarski konferenci neposreden kot nikoli. Komaj se je zadrževal, čeprav jeze nikakor ni uspel skriti. "Na kratko: prvi polčas katastrofalen, nič od nič. Drugi polčas malo boljše. Zadnjih 20 minut smo pokazali, kako bi morali igrati celo tekmo. Če bi že prej stopili na plin, bi bil rezultat drugačen. Tako pa moramo biti zadovoljni tudi s točko," je začel mariborski vezist.


Mariborski igralci so bili včeraj v prvem polčasu videti zares slabo. "To je stvar volje, želje. Če nekdo nima želje, če nima motiva že s tem, da igra za Maribor, potem nekaj ni v redu. Ne vem, kakšne so današnje generacije, toda moja generacija je bila navajena, da se boriš vsako tekmo, da vedno daš vse od sebe. Ne glede na to, kje igraš, s kom igraš, kdaj igraš. Tudi če ti ne gre, tudi če nam trenutno ne gre povezati neke igre, bi morali pokazati vsaj željo in borbo," pravi Kronaveter. In dodaja: "So načini, kako lahko izgubiš tekmo. Način, ki smo ga tokrat pokazali … Težko reči kaj drugega kot sramota za prvi polčas." 

Zakaj je bil Maribor v prvem polčasu tako slab? "Težko je reči. Če pogledamo tekmo z Muro, ki smo jo odigrali tri dni po evropski tekmi, se ni poznalo, da bi bili utrujeni ali karkoli. Zdaj smo imeli cel teden za pripravo, pa je bil prvi polčas slab. Včasih smo imeli težave, da smo v drugi polčas prišli malce slabše, to tekmo se je zgodilo, da je bil takšen prvi polčas. Mislim, da je manjkalo želje in volje. Če izgubiš žogo in ne delaš reakcije, se sprehajaš nazaj, to ni v redu. S takšnim odnosom ne moreš igrati proti nobeni ekipi. Z vsem spoštovanjem do Sežane, če bi mi pokazali takšno igro, kot smo jo pokazali v zadnjih 20 minutah, skozi celoten dvoboj, ne bi bilo nobenega vprašanja, kdo bi zmagal," je prepričan Kronaveter.

Spregovoril je tudi o pritisku Ljudskega vrta. "Če je pritisk igranje pred dva, tri tisoč gledalci, kolikor jih je bilo tokrat na tribunah … Če je to pritisk, potem ne vem, kaj bo, ko bo poln stadion, ko bo derbi … Potem bo vse skupaj še težje. Morda to ni vprašanje zame. Jaz pritiska nimam, že od nekdaj. Tisti, ki ga imajo, se bodo morali navaditi s tem živeti. Če ne, potem nimajo kaj iskati v Mariboru." 

Članki iz rubrike