Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 12.08.2022 22:34:01

Bomba! V Domžale je prišel kar član nemškega Hoffenheima!

m24.si
Novi nogometaš Domžal je postal Franko Kovačević, hrvaški krilni napadalec, ki je nazadnje bil član nemškega Hoffenheima, pred tem pa tudi Hajduka, je s klubom sklenil triletno pogodbo.

»Počutim se odlično! S trenerji in igralci sem se že spoznal, odlično so me sprejeli. Rad bi se zahvalil Senijadu Ibričiću, ki mi je predstavil projekt in delovanje kluba. Hitro sem sprejel odločitev za prihod v Slovenijo, sedaj pa je na meni, da čim hitreje osvojim zahteve trenerskega štaba in ekipe. Igralci mi veliko pomagajo in to bo zagotovo pospešilo privajanje. Vsak nogometaš si želi pomagati po najboljših močeh, z medsebojno pomočjo pa sem prepričan, da lahko dosežemo zastavljene cilje,« je povedal 23-letnik, ki bo ob Kamniški Bistrici nosil številko 9.

Franko Kovačević je nogometno šolanje sprva opravljal v NK Varaždin in NK Bjelovar, kot kadet in mladinec je nastopal za HNK Rijeka, nato je sledil odhod v Hajduk, kjer je za prvo ekipo vknjižil dvajset nastopov. Leta 2019 je Kovačević odšel na posojo v Rudeš, kmalu za tem pa je postal polnopravni član Hoffenheima. Za B zasedbo nemškega Bundesligaša je nastopil na 12 tekmah. Nekdanji mladi hrvaški reprezentant je leta 2020 izkušnje nabiral v ameriškem FC Cincinnati, nazadnje pa pri Pafosu, kjer je pod vodstvom slovenskega stratega Darka Milanića v sezoni 2021/22 odigral 28 tekem. V aktualnem tekmovalnem letu je za Hoffenheim II zabeležil 1 nastop.

Športni direktor Senijad Ibričić je povedal: »Dalj časa smo iskali okrepitev na krilnem položaju in s prihodom Kovačevića je napad sedaj bistveno nevarnejši. Želeli smo se okrepiti premišljeno, zato nismo hiteli. Franko je mladi igralec, ki pa premore kar nekaj izkušenj. Moštvu bo pomagal s svojo hitrostjo in tehničnim znanjem. Je optimalno pripravljen, na terenu lahko torej nemudoma prispeva svoj delež.«

Značke: domžale, hoffenheim

Članki iz rubrike