900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 11.08.2022 10:58:16

Sta napadalca Olimpije poškodovana ali odpisana?! Albert Riera pojasnjuje: Odločil sem se, da ...

alesfevzer.com
Albert Riera je pojasnil svojo odločitev.


Olimpija je z zrelo taktično predstavo v Mariboru brez večjih težav vknjižila četrto zaporedno zmago v domačem prvenstvu in se utrdila na vrhu lestvice. Trener Albert Riera je dobil dvoboj z Radovanom Karanovićem, nasprotnika je presenetil z nekaj manjšimi rotacijami na igrišču, mnogi pa so opazili, da sta v kadru zeleno-belih manjkala dva standardna člana.

Ivan Prtajin in Aldair sta tekme v prejšnji sezoni v veliki večini začenjala na igrišču ali na klopi, tokrat pa ju ni bilo med 20 nogometaši, ki jih je v Ljudski vrt pripeljal španski strateg. Hitro so se pojavila ugibanja o morebitnih razlogih. Najglasneje se je govorilo o zdravstvenih težavah in tudi o tem, da sta napadalca izpadla iz načrtov Riere. Španca smo na današnji tiskovni konferenci vprašali, če se za odsotnostjo skriva kaj tretjega. "Računam lahko samo na omejeno število nogometašev, ki jih uvrstim na seznam. Odločil sem se, da bom računal na te, ki ste jih videli v Mariboru, stvar je povsem enostavna. Če enega nogometaša ni, to pomeni, da je njegovo mesto zavzel nekdo drug. Enako je tako s Prtajinom kot z Aldairjem. Ni drugih razlogov, na igrišču je lahko naenkrat 11 nogometašev, na seznamu 20, v Mariboru ju preprosto ni bilo na mojem seznamu," pojasnjuje strateg v zmajevem gnezdu.


Aldair in Prtajin sta torej (vsaj) začasno zapravila zaupanje trenerja, a Riera prav veliko manevrskega prostora v napadalni vrsti trenutno nima. Zadetki na začetku sezone skoraj izključno prihajajo iz vezne linije in obrambe, vse to pa potrjuje, da je Olimpija še vedno na trgu in išče napadalca.

Medtem so se v nemških medijih že pojavile novice, da naj bi se za Ivana Prtajina zagrel nemški tretjeligaš Hallescher FC. Po poročanju Bilda je hrvaški napadalec zelo resen kandidat za okrepitev tega kluba, zanimanje pa naj bi izkazal tudi SV Wehen Wiesbaden, še en nemški tretjeligaš.

Članki iz rubrike