Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.07.2022 12:44:33
Deli članek:

Ta odgovor razkriva vse! Kapetan Olimpije o zapletih na potovanjih: Najtežje je bilo tistim, ki so ...

Martin Metelko

V Ljubljani priznavajo, da so podaljšana evropska potovanja pustila posledice.

Kljub zdaj že dobro poznanim logističnim težavam v Luksemburgu in Romuniji, Olimpija kot edina ekipa s stoodstotnim izkupičkom zaseda vrh lestvice domačega prvenstva. V ljubljanskem taboru vseeno poudarjajo, da so podaljšana evropska potovanja pustila posledice. A ne izključno slabih.

Timi Max Elšnik v uvodu sezone igra z zmanjšano minutažo zaradi manjših zdravstvenih težav, tudi on pa je na včerajšnji tiskovni konferenci priznal, da so nenačrtovane 'avanture' po Evropi imele vpliv na vzdušje v ekipi. »Bilo je težko. Fizično, še bolj pa za glavo. Najtežje je bilo tistim, ki so odigrali največ, sploh 120 minut v Luksemburgu. Vse skupaj seveda ni bilo idealno, vendar moramo iz tega potegniti tudi nekaj pozitivnega. Izkušnja nas je zbližala, toliko časa smo preživeli skupaj v hotelih in na avtobusih, da smo se imeli na koncu kar fino in smo se sprijaznili. Navsezadnje smo prijatelji, dobro se razumemo in nastala je 'klapa', kakršne prej morda ni bilo ali pa se kdo ni počutil kot njen del. Zdaj mislim, da so se te meje nekoliko zabrisale in smo prava celota. V teh dveh tekmah, predvsem ob tisti z Muro, smo vsi vedeli, da enajsterica, ki je na igrišču, resnično daje vse, kar ima. To je dalo dodaten motiv,« je kapetan pojasnil zmagi, s katerima se je Olimpija postavila na vrh prvenstvene lestvice.

»Želja vseh – kluba, navijačev, celotnega mesta – je, da bi se Olimpija enkrat uvrstila v Evropo. Dali bomo svoj maksimum, da napredujemo in ohranimo upanje. Po drugi strani je res, da je v teh kvalifikacijah potrebne tudi nekaj sreče, ekipa mora biti zrela, klub prav tako, in vsekakor si moraš to zaslužiti. Te stvari se ne zgodijo čez noč,« je pred današnjo evropsko preizkušnjo še pomenljivo dodal Elšnik.