Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 28.07.2022 10:56:33

Sramotni prizori: Turki Ukrajincem in Verbiču vzklikali Vladimir Putin, pri Dinamu ogorčeni! (video)

Profimedia
Trener kijevskega Dinama Mircea Lucescu je bil zgrožen nad navijači turškega Fenerbahčeja, ki so na povratni tekmi lige prvakov proti kijevskemu Dinamu na tribunah žalili njegovo ekipo z vzkliki vodje agresorske države nad Ukrajino Vladimirjem Putinom.

"Na tekmi je šlo vse po načrtu, nisem pa računal na navijače in njihovo skandiranje. Res žalostno," je davi sredino tekmo za časnik Fanatik komentiral trener. Ta se iz protesta po tekmi tudi ni udeležil obvezne novinarske konference. Trener tekmecev Jorge Jesus pa neprimernega obnašanja navijačev še ni komentiral.

Turškim navijačem je skandiranje ušlo iz nadzora po 57. minuti, ko je Vitalij Bujalskij v 57. minuti Dinamu zagotovil vodstvo. Turki so sicer Izenačili, po podaljšku in golu Oleksandra Karavajeva pa so v tretji krog kvalifikacij napredovali Ukrajinci. Tam jih čaka avstrijski Sturm iz Gradca.



Na tekmi je v dresu Dinama nastopil tudi Benjamin Verbič, ki je igral do 38. minute, Miha Zajc v turškem moštvu ni dobil priložnosti.

Neprimerno obnašanje turških navijačev je bila tudi vroča tematika socialnih omrežij v sredo in v četrtek. Zdaj bo zanimivo, kako se bo nanj odzvala Evropska nogometna zveza, ki prepoveduje vsakršno nestrpnost in diskriminacijo na tekmah. Nenazadnje pa je Uefa tista, ki je iz svojih tekmovanj izključila ruske klube, in skandiranje imena ruskega predsednika je bila klofuta tudi za stališča evropske krovne zveze pod vodstvom slovenskega predsednika Aleksandra Čeferina.

Članki iz rubrike