boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 27.07.2022 12:27:32

Glavni mož Kopra kljub porazoma ponosen, pred evropsko tekmo pravi: Saj veste, kako so končali Mariborčani!

alesfevzer.com
Nogometaši Kopra so že v Vaduzu, kjer jih jutri ob 20. uri čaka povratna tekma drugega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo. Zoran Zeljković in njegovi fantje fantje se po minimalnem porazu na Bonifiki v Lihtenštajn kakopak niso odpravili s pretirano obetavno popotnico, toda kanarčki so prepričani, da še vedno imajo možnosti za uvrstitev v naslednji krog tekmovanja. In prepričani so, da so tega sposobni, pozitivno miselnost ohranja tudi prvi mož kanarčkov Ante Guberac, ki je v ponedeljek z Andrejem Kotnikom podpisal novo pogodbo.

Koprčani so včeraj zapustili Bonifiko in se odpravili na prizorišče jutrišnjega povratnega dvoboja v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo. Iz Benetk so poleteli v Zürich, nato jih je čakala še dobra ura vožnje z avtobusom do Vaduza, kamor so prispeli malce pred 19. uro. Časa za počitek in ustrezno pripravo je torej dovolj, drevi se bodo Zoran Zeljković in njegovi varovanci spoznali z igralno površino na stadionu Rheinpark, ki sprejme nekaj manj kot osem tisoč gledalcev, najpomembnejše je seveda spoznanje, da je stanje v ekipi obetavno. Vsi igralci so zdravi in odločeni, da v kneževini nadomestijo zaostanek z domačega dvoboja in si zagotovijo napredovanje. Tako kot kanarčki so sicer tudi nogometaši Vaduza ob koncu tedna ostali brez ligaške zmage, poleg tega so imeli veliko sreče, da so se izognili porazu. Na svojem igrišču so bili vse do končnice z Yverdonom v zaostanku z 1:3, nato so gostje zatresli lastno mrežo, v četrti minuti sodniškega podaljška pa je najstrožjo kazen za končnih 3:3 uresničil Tunahan Cicek, ki je v polno zadel tudi v slovenski Istri.

Kljub porazu dokazali, da imamo širino
Predsednik Ante Guberac v torek ni odpotoval z ekipo, pridružil se ji bo danes, tudi po dveh zaporednih porazih ohranja pozitivno miselnost. "Ker nimamo problema s tem, da bi igrali slabo, temveč nam težave povzroča uresničevanje. Zelo smo neučinkoviti. Lahko bi rekli, da je vmes posegla višja sila, a močno upam, da se nam bo čim prej odprlo. Igramo dober nogomet, ustvarjamo si priložnosti in prepričan sem, da fantje niso pozabili zabijati. Menim, da je le vprašanje časa, kdaj bomo spet začeli dosegati gole. Močno upam, da že na jutrišnji tekmi," pravi prvi mož kanarčkov.


Za zdaj ohranja mirno kri. "Samo spomnite se, kaj vse smo zapravili s Taborom, nato v dvoboju z Vaduzom in v nedeljo v Šiški. To ni normalno, toda hkrati je to pokazatelj, da igramo dobro, da smo dobri. Obračun z Bravom je prav tako potrdil, da imamo širino. V nedeljo so od prve minute v največji meri zaigrali tisti, ki na uvodnih dveh tekmah niso bili na igrišču oziroma so imeli manjšo minutažo. A kljub temu smo bili na primerni ravni. Saj veste, kako so končali Mariborčani, ko se posegli po takšnih menjavah. Zame je Bravo boljša ekipa od Radomelj, vendar smo bili kljub temu bližje zmagi, toda Ljubljančani so zatresli mrežo, nam ni uspelo. Tudi to je nogomet, dogajajo se takšne stvari."

Če bi bila učinkovitost le za odtenek boljša, bi bila pot do želenega uspeha v Lihtenštajnu precej lažja. "Poglejte … Igralci verjamejo, da so boljša ekipa od Vaduza. In verjamemo tudi vsi drugi. Vsi verjamemo, da se bomo uvrstili v tretji krog kvalifikacij, vendar je prav tako dejstvo, da za to ni nikakršnega zagotovila. Smo v zahtevnem položaju, toda odlična podoba v prvem polčasu na Bonifiki nas navdaja z optimizmom, tekmecem nismo pustili praktično ničesar."

Njegova kakovost nikoli ni bila vprašljiva, ampak ...
Eno od najmočnejših orožij bo prav gotovo Andrej Kotnik, ki je v ponedeljek podpisal novo pogodbo, kanarčkom je obljubil zvestobo vse do poletja leta 2025. "Mislim, da je dozorel in da se zaveda, da prihaja v leta, 'ko ni več heca'. Medtem se je tudi prepričal, da je mogoče z dobrimi treningi in normalnim športnim življenjem narediti veliko. Ogromno. Njegova kakovost nikoli ni bila vprašljiva, to smo vedeli vsi. Težave so bile drugje, ampak menim, da je to zdaj za njim. Nogomet mora dojemati resno. Upam, da se zaveda, da je to služba, ki se ji mora maksimalno posvetiti, in sploh ne dvomom, da bi se mu takšen pristop obrestoval. Nagradil bi ga! Če bo nadaljeval z zagnanim delom in živel tako kot zdaj, sem prepričan, da bomo vsi zadovoljni. Koper bo imel veliko od tega in tudi on bo prišel do veliko donosnejše pogodbe," je povedal Ante Guberac in potrdil, da prestopni rok za Koper še zdaleč ni zaključen. "Marsikaj se še lahko zgodi. V obeh smereh. Še vedno iščemo nove moči za posamezne položaje, a tudi odhodov ne moremo izključiti. Utegne biti še nadvse zanimivo."

Značke: koper, guberac

Članki iz rubrike