reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
0 14.07.2022 09:36:40

Prekmurci v pričakovanju spopada z Moldavci. Ne, to ni arogantno, drži pa še nekaj drugega!

Aleš Cipot
Fazanerija bo drevi prizorišče dvoboja med Muro in Sfintulom.

Nogometaši Mure so si na prvi tekmi s Sfintulom zagotovili ugodno izhodišče za povratni spopad v Fazaneriji. Moldavci so tisti, ki morajo loviti zaostanek, a domači trener ne verjame, da si bodo takoj dovolili tveganje in odločno krenili proti soboškim vratom. "Pričakujem, da bodo še nekoliko bolj obrambno naravnani. To je njihova značilnost, zgodovina njihovih tekem priča o tem, da igrajo precej drugače doma in v gosteh, kjer so še bolj pasivni. Razlika v rezultatu je majhna, a kljub temu dvomim, da bodo takoj iskali zadetek. Imajo kakovost, na katero moramo biti pozorni. S preskok igro si prizadevajo priti pred nasprotni kazenski prostor, kjer imajo hitre igralce, so agresivni in tako poskušajo povzročati težave. To smo spoznali na prvi tekmi, odzvati se bo treba na pravšnji način, toda ..." je sredi misli malce zastal Damir Čontala in nato dodal: "To ni arogantno, ampak Mura je boljša ekipa. Tega se moramo zavedati, vendar tudi tega, da nam ne bo nič podarjeno. Moramo imeti pravo miselnost. Imamo pozitiven rezultat, a če se bomo nanj zanašali, bomo hitro zašli v težave. Začeti moramo, kot da je izid 0:0. Prepričan sem, da tudi z dodatno energijo, ki nam jo bodo namenjali navijači. Z vso kakovostjo, ki jo imamo, sem prepričan, da lahko napredujemo."
Recept je najbrž podoba zadnje tretjine dvoboja v Kišinjevu. "V prvem polčasu smo bili morda preveč previdni. Lahko bi več igrali, bili agresivnejši, kar smo v nadaljevanju spremenili. Imeli smo hitrejšo žogo, prehodi so bili hitrejši, hitreje smo obračali strani, predvsem smo bili veliko agresivnejši. Tekmecem nismo več dovolili nadzorovanih dolgih podaj, prisiljevali smo jih v vse več napak in žoge pridobivali že na njihovi polovici," pravi 37-letni strokovnjak.


Gregor Balažic bo moral skrbeti, da napadalci Sfintula ne bi v preveliki meri prihajali do izraza. "Zavedamo se dobrega izhodišča. Pred tednom dni smo uresničili cilj in nato takoj začeli razmišljati o povratnem srečanju. Poznamo prednosti in slabosti tekmeca, a bomo poskušali ostati osredotočeni zlasti nase. Na svoje zadolžitve in nedvomno bomo naredili vse, kar je v naših močeh, da bi bili uspešni tudi na našem igrišču. Da potrdimo napredovanje," razmišlja izkušeni branilec. "Ne bomo preračunljivi. Ne smemo biti. Na tekmo bomo vstopili z razmišljanjem, kot da je izid 0:0. Vseh 90 minut bomo morali biti maksimalno osredotočeni, tako kot vedno nam bo ogromno pomenila podpora navijačev," je še dodal Gregor Balažic.

Članki iz rubrike