stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

rb
rb
0 14.07.2022 09:20:21

Mura nad Sfintul tudi z Dakujem! Povem vam, kdo vse ga je hotel, on je ...

Aleš Cipot
Sobočani v boj za 2. krog kvalifikacij za konferenčno ligo tudi s kosovskim napadalcem v ekipi.

Muraši v Kišinjevu niso blesteli, a so bili odgovorni in tekmovalni, kar je bilo dovolj za zmago z 2:1 nad Sfintulom in ugodno izhodišče za drevišnji spopad v Fazaneriji, ki se bo začel ob 20. uri. Kakšno je stanje v ekipi teden dni pozneje? "Bistvenih sprememb v tako kratkem času vendarle ne more biti, seveda pričakujemo, da počasi rastemo. In da bomo rasli tudi v prihodnje. To je naš cilj. Glede na vse spremembe, ki so se zgodile ob veliko novih obrazih, je pričakovati, da bi se morala forma ob spoznavanju ter utrjevanju zahtev v igri stopnjevati. Iz tedna v teden. Morali bi biti vedno boljši, vendar bodo vmes prišli tudi padci. Tega se moramo zavedati, nihanjem se je nemogoče izogniti," odgovarja Damir Čontala.

V nadaljevanju dvoboja v moldavski prestolnici so njegovi varovanci z nekaj novimi močmi dvignili ritem, dinamika je bila na veliko višji ravni in morda lahko zaradi tega v začetni enajsterici pričakujemo kakšno spremembo. "Že med pripravljalnim obdobjem sem poudarjal, da imamo širok kader, kar so po eni strani sladke skrbi, a po drugi ne najbolj prijetne za posamezne igralce v določenih trenutkih. Vsi bi radi igrali v začetni postavi, a to pač ne gre. Spet bom ponovil, da Mura ni enajst igralcev, ampak jih imamo 18 ali še več kakovostnih. Upajmo, da je pred nami zgoščen ritem tekem, da bomo torej danes napredovali, začenja se prvenstvo ... Za vse bo prišla priložnost. Kar zadeva tokratno preizkušnjo, kakšna sprememba gotovo bo, navsezadnje se vrača Mirlind Daku, ki v Moldaviji ni smel igrati. Vsekakor bomo znova imeli moč s klopi. Tudi tisti, ki vstopijo, so del udarne zasedbe. Prinašajo nam energijo, s katero smo v Kišinjevu prišli do zmage, in verjamem, da bomo to lahko stalno počeli. To bi bila lahko naša prednost pred marsikatero ekipo."
Črno-beli bodo v kosovskem napadalcu prav gotovo imeli izjemno močnega aduta, o tem dovolj zgovorno pričajo tudi trenerjeve besede: "Zame je Mirlind Daku najboljši napadalec na slovenskem prvoligaškem prizorišču. To je dokazal v spomladanskem delu prejšnje sezone, kakovost razkriva tudi spoznanje, da so ga želele tako rekoč vse ekipe z zgornjega dela naše lige oziroma tiste, ki tam želijo biti. Takšen igralec je dodana vrednost, zato so bili upravičeni vsi napori, ki smo jih vložili, da smo ga spet dobili nazaj. Prepričan sem, da je ekipa z njim močnejša. Napovedi o tem, v kolikšni meri, so nehvaležne, vsekakor ekipi daje dodatno razsežnost, z njim na igrišču se počuti bolj zanesljivo."

Članki iz rubrike