nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

rb
rb
0 11.07.2022 09:56:57

Bo Fazanerija na 'krstu' nove zelenice na evropski premieri polna? Vstopnice se dobro prodajajo, zasedenih je ...

Aleš Cipot
Damir Čontala in njegovi varovanci se v miru pripravljajo na povratni dvoboj 1. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti Sfintulu.

"Nič še ni izgubljenega, ni še konec! Čaka nas še ena tekma." Takšno je vodilo Sfintula po domačem porazu z Muro in v pričakovanju gostovanja v Murski Soboti oziroma je takšne in podobne zapise mogoče zaslediti na klubskih kanalih na družbenih omrežjih. Moldavci so potreben odmerek energije in dodaten kanček samozavesti dobili zlasti po zaslugi dogajanja v končnici dvoboja v Kišinjevu, ko so izkoristili darilo Prekmurcev in 'iz ničesar' znižali zaostanek, kar jim pred potjo v Slovenijo daje vsaj nekaj upanja.

Da dela niso dokončali, da jih čaka (vsaj) še 90 minut, se seveda morajo zavedati tudi črno-beli in se temu primerno lotiti pomembnega spopada. Na gostovanju ne tako zelo daleč od vojnega žarišča so se izkazali z resnostjo ter tekmovalnostjo, kar bi moral biti dober obet tudi za domačo premiero, ki bo povrhu nekaj posebnega. Fazanerija bo gostila prvo preizkušnjo na povsem novi zelenici, ki je hkrati premaknjena 15 metrov bližje glavni tribuni, kar bo spremenilo doživetje tekme in gotovo vplivalo tudi na vzdušje na stadionu. Navijače novost seveda zanima, zato ne preseneča, da so številni že pohiteli z nakupom vstopnic za evropsko premiero. Dozdajšnji utrip med privrženci soboškega prvoligaša razkriva, da bo kulisa v četrtkovem večeru prijetna. Največji optimisti upajo, da bo prekmurski nogometni hram kljub dopustniškemu času poln, za zdaj je zasedenih nekaj manj kot dva tisoč sedežev. Vstopnice si je sicer mogoče zagotoviti v spletni prodaji ter vsak dan med 12. in 20. uro v klubskem baru na stadionu, v torek in sredo od 10. do 18. ure pa tudi v BTC City Murska Sobota. Vsak posameznik lahko kupi največ pet vstopnic. Cena za glavno tribuno je 18 evrov, za južno in severno 14 evrov, za otroško (do 14. leta) je treba odšteti osem evrov.

Ob tem kot zanimivost dodajmo, da so že pošle vse vstopnice za prvo tekmo 2. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo, ki jo bo 21. julija gostil St. Patrick's Athletic. Na nasprotni strani bo kakopak boljši iz obračuna Mura – Sfintul, Sobočani pa razumljivo nočejo niti pomisliti, da si v četrtek ne bi priigrali dvoboja v irski prestolnici. Ampak navijačev iz dublinskega predmestja Inchicore tekmeci ne zanimajo kaj prida, temveč želijo spodbujati svojo ekipo, svoje ljubljence, takšno miselnost na sončni strani Alp prepogosto tako zelo pogrešamo. Resda ne gre za pretirano veliko število vstopnic. Stadion Richmond Park sprejme pet tisoč gledalcev, a ker Uefa stojišč ne dovoli, jih bo dogajanje v živo lahko spremljalo 2700.
Žiga Kous in soigralci nove igralne površine v Fazaneriji za zdaj še niso imeli priložnosti preizkusiti, prvi trening na njej bodo opravili v torek, v sredo nato še enega, že tretji obisk zelenice bo torej pomembna tekma. Tako v športnem kot tudi finančnem smislu, napredovanje prinaša 350 tisoč evrov nagrade, zato je pozitivno spoznanje, da bo Mura še močnejša, kot je bila na stadionu Zimbru. V ekipi bo tudi Mirlind Daku, ki z ekipo ni odpotoval v Moldavijo, ker mu tamkajšnje oblasti, ki ne priznavajo samostojnosti Kosova, niso dovolile vstopa v državo. "Prepričan sem, da bo zaradi tega na povratni tekmi še dodatno motiviran," je že pred izzivom v Kišinjevu razmišljal Damir Čontala. O tem, da bo posojeni igralec Osijeka zaigral od prve minute, skoraj ni dvoma, nikakor pa ne bi bilo presenečenje, če bi 37-letni strokovnjak na soboški klopi v primerjavi z uvodnimi 90 minutami v začetni enajsterici posegel po še kakšni spremembi. Na voljo ima kar nekaj rešitev …

Galerija

Članki iz rubrike