cg_elektrika_2 Svet24.si

Država za subvencijo cen elektrike potrošila 241...

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

luka doncic Ekipa24.si

Dončić in druščina iz Grčije poslali ...

Nekateri trdijo, da Harry ne uživa v Kaliforniji ... Ravno nasprotno Odkrito.si

Skrivni načrt za vrnitev Harryja

navijači slovenija pm Ekipa24.si

Slo-ve-ni-ja! Na tisoče navijačev se je ...

STA
STA
0 10.07.2022 12:57:53

Fredu se je poklonila Maracana

Brazilski reprezentant Fred, ki je igral tudi v Evropi, je v soboto pri 38 letih in po 19-letnem stažu končal profesionalno kariero. Za slovo so mu navijači Fluminenseja, zbrani na legendarnem stadionu Maracana, pripravili nepozabne ovacije.

Fred je v 78. minuti tekme proti Ceari v 16. krogu brazilskega prvenstva vstopil v igro, kariero pa je na svoji 382. tekmi v dresu karioškega kluba končal z zmago z 2:1 pred 63.707 gledalci. To je bila druga najboljša obiskanost templja brazilskega nogometa za Fluminense od njegove prenove leta 2013 za mundial 2014.
Po zadnjem sodnikovem žvižgu se je Fred podal na kolo in kolesaril po stadionski stezi. Z istim kolesom je junija 2020, ko je napovedal svojo vrnitev v Fluminense, prevozil 600 km, ki ločujejo Belo Horizonte od Rio de Janeira. "Verjamem, da je to najbolj igralcu prijazen klub, kar sem jih poznal v življenju, ne le zaradi golov, zmag in naslovov, ampak predvsem klub, kjer sem čutil največjo podporo, ko sem se počutil slabo, v trenutkih šibkosti," je ob tem dejal Fred, ki je v karieri nosil še drese Cruzeira, Atletico Mineira in francoskega Olympiqua Lyona.

Značke: nogomet, sta

Članki iz rubrike