pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ro
ro
0 08.07.2022 12:10:04

Poglejte nora strela, ki sta zaznamovala obračun Mure v Moldaviji, dišalo je po 0:3 ... (video)

Aleš Cipot
Damir Čontala in njegovi varovanci na pragu napredovanja v drugi krog kvalifikacij za konferenčno ligo.

Soboški črno-beli so v moldavski prestolnici dosegli namen. Na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo so z 2:1 premagali Sfintul in si zagotovili želeno izhodišče za povratni dvoboj, ki bo prihodnji četrtek v Fazaneriji, ognjeni krst nove zelenice se bo začel ob 20. uri. Muraši niso blesteli, a so po "tipanju" v prvem polčasu, ko so spoznavali tekmeca, v nadaljevanju izkoristili kakovostno razliko in boljšo telesno pripravljenost za zasluženi uspeh. V končnici se je zdelo, da bo prednost še višja, bili so prepričljivo boljši, toda namesto tega si je Samsindin Ouro privoščil veliko napako, po kateri se je Jibril Ibrahim odlično odzval in gostiteljem "iz ničesar" vrnil nekaj upanja. Ampak najpomembnejše je seveda spoznanje, da so Damir Čontala in njegovi varovanci v Kišinjevu dobili, kar so hoteli. Po kar so odšli!

Mura je povedla v 65. minuti. Ob poskusu uigrane akcije ob kotu Martin Šroler žoge ni najbolje podal Luki Bobičancu. Odbijala se je, vendar se je medžimurski virtuoz kljub temu odločil, da bo 25 metrov od vrat, nekoliko z leve strani, poskusil s strelom. Morda iz obupa, ker druge rešitve ni imel, toda dejstvo je, da je sprožil izjemno, Nicolae Calancea je mrežo ohranil nedotaknjeno s pomočjo vratnice, a je bil v bližini Tio Cipot in poskrbel za vodstvo.
S prednostjo so Prekmurci dobili dodatno energijo, postali so bolj sproščeni in povsem zagospodarili na igrišču, logična posledica je bilo vodstvo z 2:0. Obrestovala se jim je agresivnost, ob kateri se Moldavci niso znašli, in Amar Beganović je prišel na desni strani kazenskega prostora do neoviranega strela. Dobro je meril in zadel vratnico, od katere se je žoga odbila v vratarjev hrbet ter nato za golovo črto.

Članki iz rubrike