mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
0 08.07.2022 07:28:28

Takšnih v Evropi ni veliko! Maribor za nepogrešljivega zavrnil milijonski znesek, Šuler si želi ...

Grega Wernig
Antoine Makoumbou je v sredinem obračunu z beloruskim prvakom Šahtjorjem vnovič pokazal, da je eden nepogrešljivih igralcev Maribora. Odigral je odlično tekmo. Nekajkrat je s preigravanji in hitrimi spremembami smeri povsem osmešil Beloruse, izkazal pa se je tudi v obrambnih nalogah. In s tem še malce dvignil svojo ceno.

Da je Antoine Makoumbou v tem trenutku prvi "izvozni artikel" vijoličastih, ni nobena skrivnost. Francoz, ki v članskem nogometu zastopa barve Konga, je bil v pretekli sezoni eden ključnih nogometašev Maribora pri osvojitvi naslova slovenskega državnega prvaka. Zmeraj otroško razigrani vezist sicer statistično ni bil bogsigavedi kako uspešen, a ko ocenjujemo nekdanjega nogometaša Tabora, ne moremo gledati zgolj gole statistike. Lahko smo mu sicer očitali premalo konkretnosti, vendar je ob koncu sezone tudi to popravil. Iz tekme v tekmo je bil boljši, bolj konkreten. Začel je skrbeti za tiste zadnje ali predzadnje podaje, ob koncu sezone pa je, če se malce pošalimo, celo že pogledal tudi proti golu nasprotnika in kdaj sprožil kakšen strel. Navduševal je predvsem s svojo brezhibno tehniko, pogostimi spremembami smeri, s katerimi je ob živce spravljal tekmece, s svojim dolgim korakom in neumornim tekom. Moderni osrednji vezist torej, ki ima v svojih nogah še nekaj več – nekaj tiste čarobnosti, ki je v današnjem nogometu ne manjka.

Zaradi svoje elegance hitro pade v oči. In Antoine Makoumbou je v zadnjem času padel v oči mnogim. Pred dnevi smo že pisali o tem, da sta se zanj ogrela tako turški kot francoski prvoligaš, a da je bila ponudba obeh veliko prenizka, da bi Marko Šuler sploh razmišljal o njej. Zdaj je drugače. Kot nam je uspelo izvedeti, je vrsta snubcev vedno daljša. In najnovejše informacije pravijo, da bi si Makoumbouja želeli videti v vrstah enega od angleških in enega od italijanskih drugoligašev. Imena Angležev nam ni uspelo izvedeti, medtem ko je eden bolj znanih italijanskih novinarjev Gianluca Di Marzio čivknil, da si Francoza želijo v svoje vrste pripeljati pri italijanskem drugoligašu Cagliariju. Maribor naj bi na svojo mizo že dobil ponudbo v višini 1,5 milijona evrov, toda Marko Šuler naj bi jo zavrnil; Štajerci so namreč ceno postavili na dva milijona evrov. "Cena je postavljena, saj mislim, da gre za nogometaša, kakršnih v Evropi ni veliko. Antoine je zares nekaj posebnega," je kolegom s tiskane izdaje Ekipe SN razkril športni direktor Maribora Marko Šuler.

Značke: maribor, makoumbou

Članki iz rubrike