oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

STA
STA
1 07.07.2022 20:56:49

Sramota v Stožicah! Zadnji naj ugasne luč ...

Martin Metelko
Nogometaši Olimpije so iztržili remi 1:1 (0:1) na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti luksemburški ekipi Differdange. Povratna tekma bo čez teden dni.

* Stadion Stožice, sodniki: Balakin, Žukov, Berkut (vsi Ukrajina).
* Strelca: 0:1 Krefl (9., avtogol), 1:1 Milović (62.).
* Olimpija: Vidovšek, Lasickas, Nukić, Elšnik, Crnomarković, Kvesić, Pilj (od 59. Ziljkić), Doffo, Milović, Krefl, Prtajin (od 72. Špehar, od 80. Aldair).
* Differdange: Cappa, Medina, D'Anzico, Brusco, Manuel Costa (od 69. Marcelino), Trani (od 67. Almeida), Cabral, Bedouret, Lempereur, Franzoni, Ulisses (od 82. Moussa Maazou).
* Rumeni kartoni: Lasickas, Nukić, Krefl; Medina, Costa.
* Rdeči karton: 

Nogometaši Olimpije so pod vodstvom novega trenerja, Španca Alberta Riere, iztržili zgolj remi 1:1 na prvi tekmi prvega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo s predstavnikom Luksemburga Differdangem. Povratna tekma bo naslednji teden, v primeru skupnega uspeha pa zeleno-bele v drugem krogu čaka romunska zasedba Sepsi OSK.

Ljubljančani so katastrofalno odprli tekmo. Po začetnem otipavanju so gostje povedli že po prvi priložnosti. Zanjo so zasluženi izključno domači igralci oziroma serija njihovih napak. Najprej so izgubili žogo na sredini igrišča, nato so zamudili lovljenje prepovedanega položaja, na koncu so žogo poslali še v lastno mrežo.



Vratar Matevž Vidovšek je sicer obranil slab strel Cabrala Barbose iz oči v oči, žoga se je odbila v Aljaža Krefla in končala v mreži za 1:0. Barbosa je imel dve minuti kasneje še eno izjemno priložnost  znova po hudi napaki domače obrambe, njegov strel iz strani je zadel le zunanji del mreže.

Olimpija je imela nato v nadaljevanju prvega polčasa pobudo, vendar si izrazitejše priložnosti ni pripravila.

Po pol ure igre so domači navijači Green Dragons poskrbeli za nekajminutno prekinitev tekme. Najprej so sprožili več glasnih detonacij, nato z baklami zadimili stadion.

Nadaljevanje ni spremenilo klavrne podobe domačih. Za nekaj vedrine med domačimi privrženci  na tribunah se je zbrala le peščica gledalcev – je v 62. minuti poskrbel Goran Milović, ki je z glavo izenačil na 1:1, drugih pravih priložnosti si domači niso priigrali.

Na koncu so lahko Ljubljančani celo zadovoljni, da so dosegli remi, saj je imel Almeida v 91. minuti dobro priložnost za zadetek, vendar je vratar Vidovšek ukrotil njegov strel s približno desetih metrov.

Članki iz rubrike