Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 07.07.2022 12:31:56

Oglasil se je Zlatko Zahović: Maribor je odigral najboljše možno, Belorusi ne morejo …

Grega Wernig
Nekdanji športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović je navdušen nad tem, kaj je na tekmi proti Šahtjorju iz Soligorska pokazal Maribor.

Poklicali smo Zlatka Zahovića in ga povprašali, ali nam lahko ponudi svoj pogled na odigrano tekmo prvega kroga kvalifikacij za ligo prvakov med Mariborom in Šahtjorjem, ki se je včeraj v Ljudskem vrtu končala z izidom 0:0. "Navdušen sem nad tem, kaj je pokazal Maribor. Mislim, da je odigral najboljše možno v tem trenutku," je začel ZZ Top.

"Moramo pogledati široko sliko. Pustimo ob strani, da je bilo vzdušje zelo dobro, da je bil stadion lepo zapolnjen. To je seveda izjemno pozitivna stvar, vendar tega seveda ne gre omenjati v strokovni analizi. Kar lahko povem, je to, da je bila to za Maribor prva uradna tekma v novi sezoni, za Šahtjor šestnajsta. To pomeni, da oni boljše od tega, kar so pokazali v Ljudskem vrtu, ne morejo. Z Mariborom je drugače. Sedem dni je ogromno časa za ekipo, ki je šele na začetku sezone in je odigrala šele svojo prvo tekmo," je razložil Zlatko Zahović.


In nadaljeval: "Ob tem je treba poudariti, da so novi igralci, ki so prišli v Maribor, odigrali svoj prvi dvoboj in takoj dobili vpogled, kaj je Maribor in kakšne so tukaj zahteve. Bili so pod pritiskom. Roko Baturina drugače takšne priložnosti, ki jih je imel tokrat, spreminja v zadetke. Na povratni tekmi takšnega pritiska ne bo, ker ne bo gledalcev. In fantje bodo posledično bolj sproščeni. Maribor je na prvi tekmi naredil vse, kar mora. Če bi Baturina dosegel gol, bi bila tekma končana. Belorusi pa so zame ekipa brez načrta B. Maribor ima ogromno prostora za napredek, obenem ima tudi načrt B, kar je zelo pomembno. To je moja analiza."

Vijoličasti so s Šahtjorjem prikazali igro, ki so jo kazali v zlati eri mariborskega kluba. Eri Zlatka Zahovića, v kateri so se redno uvrščali v skupinski del evropskih tekmovanj. Trikrat v ligo Europa in dvakrat v ligo prvakov. "Ta Maribor je podoben ekipi za ligo prvakov. (smeh) Dela vse, da bi bil uspešen. Saj veste, pragmatičnost, tekmovalnost, delavnost. Ne pustim, da mi tekmec zabije gol in napredujem, kakor pač napredujem. Tako morajo igrati slovenske ekipe. In tako je tudi prav. Belorusi so ekipa, ki da vse za žogo in nič za gol, Maribor pa mora biti ekipa, ki bo dala vse za zmago. Sem optimističen. Brez strahu, samo pozitivno. Ponavljam, Maribor bo čez teden dni boljši, Šahtjor pa ne more biti boljši," je še dejal nekdanji športni direktor šestnajstkratnih slovenskih državnih prvakov.

Zahović je za konec omenil še eno stvar, ki je bila zares tako zelo očitna, da je takoj padla v oči vsem na stadionu in verjetno tudi vsem, ki so si tekmo ogledali prek malih televizijskih zaslonov. "To enostavno moram povedati. Ste videli igrišče? Ste videli zelenico? Grozno. To sem takoj opazil. To je njiva, to ni igrišče. Ne vem, kdo pazi na zelenico v Ljudskem vrtu, ampak to je njiva," je zaključil za mnoge najboljši nogometaš v zgodovini Slovenije.

Članki iz rubrike