Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
16 07.07.2022 11:20:48

Novi trener Olimpije spregovoril o stanju ekipe! Zato je bedel do treh zjutraj!

Martin Metelko
Alberta Riero danes v naelektrenem ozračju čaka trenerski debi na klopi Olimpije.

Albert Riera je po ponedeljkovi tiskovni konferenci, ki se je zanj zaključila predčasno, včeraj spregovoril nekaj več besed o prevzemu trenerskega stolčka Olimpije in o prvem izzivu sezone, ki zmaje čaka že danes. "Osredotočen sem na ekipo, na igralce. Nismo imeli veliko časa, a kolikor ga je bilo, bo moralo biti dovolj. Nimam namena iskati izgovorov, sem pa še vedno v procesu spoznavanja z vsemi. Vidim ogromno prostora za izboljšave, jasno mi je, da lahko posamezniki igrajo še veliko bolje, kot so do zdaj. Kakovosti je dovolj, da, sem samozavesten, in tukaj sem zato, da po svojih najboljših močeh prispevam k ekipi," je povedal nekdanji španski reprezentant, tokrat pred precej bolj prazno konferenčno sobo v Stožicah.


V kolikšni meri je uspel spoznati svoj novi kader in na podlagi česa bo določil udarno enajsterico? "Včeraj sem zaspal ob treh zjutraj, v zadnjih dneh sem si vsak dan ogledal tri ali štiri tekme in mislim, da o vsakem posamezniku vem dovolj, da se bom lahko odločil. Seveda, marsikaj se spremeni, ko jih vidiš na treningu. Ekipi sem povedal, da je moj cilj, da bi lahko vsak posameznik čez nekaj mesecev igral na različnih položajih. S to raznovrstnostjo bomo zrasli kot ekipa; lažje se bomo prilagajali različnim sistemom in različnim nasprotnikom, ko bo to treba.«

Španec se zaveda, da ga čaka dolga pot, če želi navijače pridobiti na svojo stran, in da bo zaradi okoliščin tudi današnji rezultat vsaj delno v drugem planu. Dobra predstava ob njegovem debiju vseeno ne bi škodila. "Vsi trenerji smo odvisni od rezultatov. Tudi Pep Guardiola. Nujno je zmagovati, in če mi to ne bo uspevalo, bom prvi, ki bo to priznal. Ko bom imel občutek, da te ekipe ne izboljšujem, se bom zahvalil za priložnost in priznal, da nisem dovolj dober. Podpisal sem enoletno pogodbo in verjamem, da lahko v tem času storim veliko. Ne skrivam, da je moj cilj postati prvak, zato sem tukaj," je zaključil Riera in dodal, da bo imel danes na voljo vse nogometaše. Hitro je svojo poškodbo zacelil tudi Marcel Ratnik.

Članki iz rubrike