stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ro
ro
6 28.06.2022 10:50:23

Koper ostal brez (še enega) močnega orožja! Z Bonifike v dres velikana, ki preživlja težke čase

Domen Jančič
Naslednji kadrovski premik pri kanarčkih.

Kanarčki zagnano nadaljujejo priprave na prihajajoče izzive, za Zoranom Zeljkovićem in njegovimi varovanci sta naslednji v nizu prijateljskih preizkušenj. Najprej so na svojem stadionu z 2:0 ugnali Istro iz Pulja, ko sta v polno zadela Bede Osuji in Dario Kolobarić, ki se je tako razveselil prvenstva v koprski opravi, nakar so se aktualni pokalni prvaki v Slovenskih Konjicah z novosadsko Vojvodino razšli brez golov. Do začetka sezone so predvideni še štirje dvoboji. V četrtek se bo zasedba z Bonifike v Ljubljani najprej udarila z beograjsko Crveno zvezdo, 3. julija bo na nasprotni strani drugoligaš iz Dekanov, šest dni zatem je na sporedu gostovanje na reški Rujevici, za konec pa bo sledil še preizkus z ajdovskim Primorjem.

Medtem pa so Koprčani ostali brez še enega izjemno pomembnega člena ekipe. Potem ko se je Ivica Guberac z igrišča preselil v klubske pisarne, Lamin Colley in Karlo Bručić pa se nista mogla upreti ponudbam madžarskega prvoligaša Akademije Puskas oziroma romunskega prvaka Cluja, se je novim izzivom naproti odpravil tudi Ivan Borna Jelić Balta. Devetindvajsetletni hrvaški vezist bo kariero nadaljeval v dresu Wisle iz Krakova, ki je osvojila 14 naslovov prvaka, toda zadnjo sezono je končala na predzadnjem mestu na lestvici in v prihajajoči sezoni jo čaka drugoligaški izziv.
Poljski velikan se sicer že kar nekaj časa ubada z velikimi težavami, zadnje prvenstvene lovorike se je veselil leta 2011. Tako ali drugače mu preživeti poskuša pomagati tudi nekdanji zvezdnik dortmundske Borussie Jakub Błaszczykowski, ampak ovir je toliko, da obstanek med elito ni bil dosegljiv.
A čeprav Wisla preživlja zelo težke čase, so zaslužki igralcev še vedno veliko višji kot na slovenskem prizorišču in to je seveda razlog, da se je Ivan Borna Jelić Balta odločil zamenjati klubske barve, na Poljskem bo moči združil z nekdanjim članom Olimpije Stefanom Savićem. Kljub temu, da bi mu pogodba s Koprom potekla šele prihodnje poletje, je odšel brez nadomestila. Tako kot pred njim tudi Karlo Bručić. "Oba bi še kako potrebovali, toda z obema smo imeli sklenjen dogovor, da lahko do določenega roka odideta brez nadomestila, če bosta dobila ponudbo, ki ju bo zadovoljila, oziroma bosta zaslužila več kot pri nas. Takšna je bila naša obljuba in mi jih uresničujemo. Spoštujemo jih. Pri meni je beseda vedno najpomembnejša. Ker sta imela pogodbo, ju seveda najraje ne bi pustili. Veliko smo izgubili, ampak treba je biti pošten. Če smo nekaj obljubili, moramo to izpolniti," je poudaril prvi mož kluba Ante Guberac.

jelic balta dj
Domen Jančič

Članki iz rubrike