franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 24.06.2022 07:20:45

Maribor še ni končal: Nova okrepitev na pragu Ljudskega vrta, prihaja up Dinama!

Grega Wernig
Čeprav se je zdelo, da je prestopni rok, vsaj kar se tiče prihodov, za Maribor že zaključen, vendarle ni tako. Po naših informacijah naj bi Štajerci namreč že kaj kmalu predstavili še svojo šesto poletno okrepitev. V klub bo prišel še en Hrvat, mladi up zagrebškega Dinama, Alen Dizdarević. Marko Šuler se mora z Zagrebčani zgolj še dogovoriti glede zadnjih podrobnosti prestopa.

Po odhodu Ognjena Mudrinskega, Đorđa Ivanovića in Marka Alvirja je snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo, Marko Šuler, hitro pljunil v roke in poiskal zamenjave za omenjeno trojico. Drug za drugim so pod Kalvarijo kapljale nove okrepitve. Kot prvi je prišel vratar Mure Marko Zalokar. Športni direktor vijoličastih je namreč ocenil, da po poškodbi Ažbeta Juga potrebuje novega čuvaja mreže, ki bi pomenil konkurenco Mennu Bergsnu in mlademu Samu Pridgarju. Izbor je padel na Zalokarja, s katerim so se Štajerci dogovorili tik pred medsebojno tekmo med Mariborom in Muro v zadnjem krogu pravkar končane sezone, s čimer je Šuler vnesel tudi nekaj nemira v črno-beli tabor, saj Zalokar na omenjeni tekmi ni želel igrati.

Zalokarju je sledil podpis Marka Božića. Avstrijec, ki je v prvem delu minule sezone blestel v dresu Radomelj, se je v mesto ob Dravi preselil s statusom posojenega nogometaša italijanskega drugoligaša Frosinoneja in bi v postavitvi Radovana Karanovića moral pomeniti neposredno zamenjavo za Marka Alvirja. Štajerci so našli tudi zamenjavo za Mudrinskega. V Ljudski vrt so zvabili prav tako starega znanca slovenskih zelenic, še vedno mladega, 22-letnega nekdanjega velikega upa tako Hajduka kot Dinama, Roka Baturino. Ta je v drugem delu sezone 2019/20 igral odlično kot posojeni nogometaš Zagrebčanov za Bravo, nato pa odšel v Ferencvaros, kjer se ni najbolje izkazal.

V Maribor se je preselil še en nekdanji veliki up Hajduka, Ivan Brnić. Krilni nogometaš – zamenjava za Đorđa Ivanovića – je v prejšnji sezoni igral odlično v drugi hrvaški ligi. Kot član Dugopolja je zabil 11 prvenstvenih golov in dodal še šest asistenc. Kot zadnji se je k šestnajstkratnim slovenskim državnim prvakom vrnil izgubljeni sin, Sven Šoštarič Karić, za katerega je Maribor Domžalam nakazal nekaj desettisočakov odškodnine.



Ne posoja, temveč ...
Glede na to, da je Maribor z omenjenimi petimi nogometaši okrepil pravzaprav vsak del igrišča, se je zdelo, da prihodov v Ljudski vrt več ne bo. A kot nam je uspelo izvedeti, bo Marko Šuler vendarle posegel še po eni okrepitvi, ki jo je našel kar v hrvaškem velikanu Dinamu. Ne sicer v prvi ekipi, temveč v drugi oziroma mladinski. Pred vrati hrama mariborskega nogometa je mladi, šele 18-letni Alen Dizdarević, ki je v prejšnji sezoni nastopal za mladince modrih iz hrvaške prestolnice ...

CELOTEN ČLANEK IN ŠE PRECEJ VEČ O DOGAJANJU V SLOVENSKEM NOGOMETU, SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike